Η τυφλή πίστη σε κυβερνητικούς επιστήμονες δεν είναι πίστη στην επιστήμη

Pexels / pixabay
Oμολογώ ότι θα με φάει η περιέργεια. Όταν κάποιος επιλεγεί τον προσωπικό του γιατρό, πάει στα τυφλά, βλέπει την ταμπέλα και μπαίνει μέσα λέγοντας "θα κάνω ότι θες, είσαι γιατρός αυτό μου αρκεί", δεν ψάχνει δε ρωτάει γνωστούς φίλους αν ξέρουν κάποιο καλό γιατί αυτός που θα βρουν τυχαία μπορεί να είναι διεφθαρμένος, άχρηστος κτλ.

Η τυφλή πίστη σε κυβερνητικούς επιστήμονες δεν είναι πίστη στην επιστήμη αλλά στην αυθεντία. Τυφλή πίστη στην αυθεντία υπήρξε στην Ιερά Εξέταση και στο ναζιστικό καθεστώς. Μια γιατρός η Μegan Ranney βγήκε στο CNN και είπε ότι περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από κορονοϊό είναι σε ηλικίες 18 ως 54. Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν την επιστήμη και όχι την αυθεντία αναγκάστηκε σε διάψευση στο Twitter, όχι στο κανάλι. Εκεί έμεινε η εντύπωση...

Έγραψε μάλιστα ότι λίγο πριν την εμφάνιση απλά κοίταξε τους αριθμούς του cdc και μπέρδεψε τους θανάτους με τις υποθέσεις!

Η ιστορία θα καταγράψει την εποχή μας ως την πιο οπισθοδρομική στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στο μεσαίωνα δεν υπήρχε η δυνατότητα ατομικής πληροφόρησης.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail