Τουρκική αντιπροσωπεία στο Κάιρο για διπλωματικές συνομιλίες

Freepen.gr - Μια τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Sedat Önal αναχώρησε για το Κάιρο για να πραγματοποιήσει διπλωματικές συνομιλίες, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Τ24, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με τον μακρόχρονο περιφερειακό της αντίπαλο.

Η επίσκεψη έφτασε καθώς η Τουρκία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις με τη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Η Αίγυπτος και η Τουρκία συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τις επαφές σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών μετά από συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών τους, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Mehmet Muş δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τις οικονομικές της σχέσεις με την Αίγυπτο καθώς πιέζει να αποκαταστήσει τους διπλωματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε η εφημερίδα Dünya.

"Παράλληλα με τις αναπτυσσόμενες διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο, θέλουμε να ενισχύσουμε τους εμπορικούς και οικονομικούς μας δεσμούς την προσεχή περίοδο", δήλωσε ο Muş κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου ανακοίνωσε τα μηνιαία εμπορικά στοιχεία στην Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail