Η Κύπρος πριν από την Πύλη της Κολάσεως…

Είχαμε γράψει από αυτές τις στήλες ότι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει η Πύλη της Κολάσεως. Και είχαμε προειδοποιήσει τι θα συνέβαινε εάν ο Πρόεδρος παρίστατο άνευ όρων, όπως έπραξε, στην Πενταμερή. Ακόμη και αν ισχυριστεί κάποιος ότι δεν άνοιξε η Πύλη της Κολάσεως, είναι πρόδηλον ότι άνοιξε η πύλη για τη λύση των δύο κρατών. Όσο δε για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ούτε καν ουδέτερος δεν είναι. Υιοθετεί πιστά τις οδηγίες των Βρετανών και υποστηρίζει ότι μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο βολεύοντας τα δύο κράτη μέσα σε μια ομοσπονδία. Καμία αιχμή δεν άφησε για τις θέσεις της Άγκυρας, οι οποίες εκφράστηκαν μέσω του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ περί δύο κρατών. Αντιθέτως, στην καταληκτική του δήλωση επισήμανε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ήταν εποικοδομητική η στάση και οι ιδέες αμφοτέρων των πλευρών και ότι βεβαίως θα συνεχίσει να ψάχνει για κοινό έδαφος. Για να τετραγωνίσει τον κύκλο. Και να διαλύσει με τη σύμφωνο δική μας γνώμη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από: Σημερινή της Κυριακής

 Εμπαίζεται ο λαός, ειδικώς όταν ισχυρίζονται κάποιοι ότι μετά την Πενταμερή άνοιξε παράθυρο δήθεν νέας ευκαιρίας. Τι εννοούν, άραγε; Ότι στο επόμενο στάδιο θα μας πουν πως θα πρέπει να στηρίξουμε την τουρκική θέση των δύο κρατών για να μην έχουμε ένα τουρκικό κράτος, που θα συνιστά επαρχία της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, διότι κάθε φορά που οι Τούρκοι προχωρούν ένα βήμα μπροστά, η δική μας ηγεσία υιοθετεί την προηγούμενη θέση της Άγκυρας. Και στην Πενταμερή αυτό συνέβη. Επειδή η τουρκική πλευρά προχώρησε και κατέθεσε πρόταση για λύση δύο κρατών, η ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία σήκωσε ψηλά την προηγούμενη σημαία της Άγκυρας. Δηλαδή αυτήν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Εάν οι ηγέτες μας έμπαιναν στον κόπο, έστω και αργά, να διαβάσουν τι έγραψε από το ’56 ο Νιχάτ Ερίμ ή να μελετήσουν τις διαχρονικές τουρκικές θέσεις, θα αντιλαμβάνονταν ότι έχουν γίνει συνοδοιπόροι της Άγκυρας. Εφόσον, δε, ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο ρεαλισμός, δηλαδή η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, γιατί δεν κατάφεραν να την επιτύχουν τόσα χρόνια; Διότι οι Τούρκοι θεωρούν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως το προηγούμενο στάδιο της τουρκοποίησης. Εφόσον την έχουν εισπράξει, προχωρούν στα επόμενα βήματα για να ανοίξουν με τη λύση των δύο κρατών την Πύλη της Κολάσεως.

Είναι λίαν εκνευριστικό, προκαλεί οργή και θυμό να ισχυρίζεται η ηγεσία μας ότι, μετά από 47 χρόνια κατοχής και μετά την Πενταμερή, επιδίδεται σε έναν «διπλωματικό πυρετό» με στόχο να ενημερώσει περί του δικαίου των θέσεών μας. Και τι έπρατταν όλα αυτά τα χρόνια; Πώς ενημέρωναν τη διεθνή κοινή γνώμη; Τι της έλεγαν; Και εφόσον πετύχαμε στην Πενταμερή, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, γιατί τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές που άναψε η τουρκική θέση των δύο κρατών; Τι είναι, τέλος πάντων, αυτή η αποκεντρωμένη χαλαρή ομοσπονδία, η οποία εμφανίζεται ως νέος δήθεν από Μηχανής Θεός; Τουρκική θέση είναι. Αυτό προδίδουν οι Βρετανοί μέσω των δικών τους εγγράφων. Πρόκειται περί πρότασης του Ντενκτάς και της Άγκυρας από το 1996. Συνιστά την κερκόπορτα για να κατατεθεί η λύση των δύο κρατών.

Και ενώ συμβαίνουν όλ’ αυτά, δεν έχει την τόλμη κάνεις να πει mea culpa. Δεν έχει την τόλμη κάνεις να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό. Δεν έχει την τόλμη κάνεις να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του. Προτιμούν να συνεχίζουν ακάθεκτοι χωρίς δισταγμό, χωρίς ενοχές, μέχρι να τραβηχτεί ακόμη πιο σφιχτά η θηλιά της αγχόνης γύρω από τον λαιμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέχρι να ανοίξει η Πύλη της Κολάσεως! Και την ώρα που θα το πράξουν θα μας κοροϊδέψουν ξανά, όπως κάθε φορά, λέγοντάς μας: «Νενικήκαμεν»!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail