Η Μόσχα θα...ψαχουλέψει τα εσωτερικά της Τουρκίας αν συνεχίσει να...παίζει με τους Τάταρους

Freepen.gr - Η Μόσχα θα αντιδράσει έμπρακτα σε είδος εάν η τουρκική κυβέρνηση συνεχίσει να αναπτύσσει προβληματική γλώσσα σχετικά με τους Τάταρους της Κριμαίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την Παρασκευή, απειλώντας την Άγκυρα.

Το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ ανέφερε πως η Ζαχάροβα είπε ότι υπάρχουν σήμερα αρκετά ανεπίλυτα εθνικά, γλωσσικά και θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία. «Υπάρχουν πολλά θέματα, προβλήματα και περιοχές για αλληλεπίδραση με την Άγκυρα. Έχουμε εμπειρία [να το κάνουμε αυτό]. Ας το εφαρμόσουμε αυτό [να συνεργαστούμε] και να αποφύγουμε πράγματα παρόμοια με αυτά [να συζητάμε για εθνικά θέματα μεταξύ τους.] "

Στις 18 Μαΐου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Taylan Bilgiç, σε δήλωση για τον εορτασμό της 77ης επετείου της απέλασης των Τάταρων της Κριμαίας, δήλωσε ότι η εθνοτική ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες και τους τελευταίους χρόνους, καθώς η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως η Άγκυρα είναι δίπλα στην υποστήριξη της κοινότητας της Κριμαίας.

Η Ζαχάροβα προέτρεψε τους Τούρκους πολιτικούς να αποφύγουν τη χρήση τέτοιας εθνοτικής ρητορικής «ως μέσο γεωπολιτικών παιχνιδιών». Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η εφαρμογή τέτοιων ρητορικών βλάπτει τα συμφέροντα των εν λόγω εθνοτικών ομάδων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail