Σε νευραλγικό σταυροδρόμι της διακίνησης κοκαΐνης εξελίσσεται η Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία έγινε ενδιάμεσος σταθμός για μια νέα διαδρομή διακίνησης κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομική διεύθυνση της χώρας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των περιστατικών με βάση την κοκαΐνη μειώθηκε στη χώρα, ενώ σημειώθηκε αύξηση της ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε από Τούρκους αξιωματούχους, ανέφερε το υπουργείο, αναφέροντας μια ετήσια έκθεση.

Αυτός είναι ένας από τους δείκτες που δείχνουν ότι η Τουρκία γίνεται χώρα «διέλευσης» στη διακίνηση κοκαΐνης, ανέφερε.

Η έκθεση έρχεται αφού οι αρχές του Παναμά κατάσχεσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ένα εμπορευματοκιβώτιο που έκρυβε 616 πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε φορτίο μπανανών στο δρόμο τους από τον Ισημερινό προς ένα λιμάνι της νότιας επαρχίας της Μερσίνας της Τουρκίας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικών της χώρας της Κεντρικής Αμερικής (SENAN).

Ο αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με την κοκαΐνη στην Τουρκία από περίπου 3.886 το 2007, μειώθηκε σε 2.573 το 2020, ανέφερε η τουρκική αστυνομική έκθεση. Ωστόσο η κατασχεθείσα κοκαΐνη στη χώρα αυξήθηκε από 1.485 σε 1.961 κιλά κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail