Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό

Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει διεθνώς για την χώρα καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Με δεδομένο ότι τα κρούσματα είναι ακόμα πολύ υψηλά όπως και οι διασωληνωμένοι τα κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν χθες να αιτιολογήσουν γιατί η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα σήμερα απ’ ότι ήταν πέρυσι.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος απάντησε ότι για τέσσερις λόγους «πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, ενώ φέτος ανοίγουμε ενώ τα κρούσματα είναι τόσο ψηλά».

«Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε. Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση. Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ » ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επέμειναν στον αριθμό των εμβολιασμένων θέλοντας να στείλουν περισσότερο μήνυμα στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό της χώρας.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Άκης Σκέρτσος, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του 50% των πολιτών ( πλην εφήβων και παιδιών ) και τουλάχιστον του 35% και με τις δύο δόσεις.

Για τον Μάιο αναμένουμε στη χώρα τα εξής σκευάσματα:

Pfizer: 2.150.000 δόσεις

Moderna: 350.000 δόσεις

J&J: 220.000 + 80.000 δόσεις

ΑstraΖeneca: 450.000 δόσεις

Ακόμα πρόσβαση από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα είναι όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τις ηλικίες 30 έως 44, στις οποίες μέχρι σήμερα χορηγείτο το σκεύασμα της AstraZeneca. Aυτό θα γίνει σταδιακά, καθώς θα προηγηθούν οι 40-44 ετών, θα ακολουθήσουν οι 35-39 ετών και τέλος οι 30-34 ετών.

Είναι δε πιθανό να ανοίξει η πλατφόρμα και για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών έως και 30 ετών, ανάλογα και με τις παραδόσεις των εμβολίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail