Η Μέρκελ ζητά από τον Ερντογάν την απόσυρση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη Λιβύη

Freepen.gr - Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 Μαΐου ότι η απόσυρση ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη θα ήταν "σημαντικό μήνυμα" καθώς και οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να στηρίξουν τη νέα προσωρινή κυβέρνηση εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση ενότητας της Λιβύης ορκίστηκε στις 15 Μαρτίου από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ολοκληρώνοντας μια σχετικά ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά από μια δεκαετία βίαιου χάους.

Η Τουρκία υποστήριξε την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης με έδρα την Ανατολή, η οποία υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν συμφώνησαν σε μια τηλεδιάσκεψη να υποστηρίξουν την προσωρινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Abdulhamid Dbeibeh στις προσπάθειές της να βελτιώσει την κατάσταση εφοδιασμού για τον πληθυσμό και στην προετοιμασία εκλογών έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Η καγκελάριος τόνισε ότι η έγκαιρη έναρξη της απόσυρσης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail