Παρέμβαση-καταπέλτης για Τουρκία στην Ευρωβουλή: Δεν αλλάζουν οι δικτάτορες με εκθέσεις

τουρκική προεδρία
Την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, ως μοναδική ορθολογική πολιτική ενάντια στη βαναυσότητα και επεκτατικότητα του τουρκικού καθεστώτος ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ - S&D) σε γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση για την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης τόνισε τα εξής:

«Η κατάσταση στην Τουρκία είναι γνωστή. Εντός της χώρας, βαναυσότητα κατά των λαών, εθνοτήτων και διαφωνούντων. Ταυτοχρόνως, περιφρόνηση σε Διεθνείς Συμβάσεις και προς τις θεμελιακές αρχές της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκτός της χώρας, το καθεστώς ακολουθεί επεκτατική πολιτική εναντίον γειτονικών χωρών, περιλαμβανομένων δύο κρατών-μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, συνεχίζει την παράνομη κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρνείται να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. 

Ως ΕΕ, προσφέραμε ενταξιακή πορεία, προενταξιακά κεφάλαια, χρηματοδοτήσεις, προνομιακό εμπόριο μέσω της Τελωνειακής Ένωσης, θετική ατζέντα κ.ά. Η ανταπόκριση ήταν περιφρόνηση, βαναυσότητα, επεκτατικότητα, παράνομη κατοχή και εποικισμός, επεμβάσεις στην Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Αρμενία και συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος. Τις προάλλες, τουρκικές ακταιωροί που αποκτήθηκαν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κινήθηκαν εναντίον σκαφών περιπολίας της FRONTEX στο Αιγαίο».

Συνεχίζοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής υπέδειξε χαρακτηριστικά:

«Δεν αλλάζουν οι δικτάτορες με τέτοιες εκθέσεις. Δεν ενδυναμώνουμε τους δημοκράτες εντός Τουρκίας, ενισχύοντας οικονομικά το τουρκικό καθεστώς.

Μοναδική ορθολογική πολιτική είναι η επιβολή αυστηρών κυρώσεων, την οποία ουδέποτε εφαρμόσαμε, επειδή το εμποδίζουν ορισμένες Κυβερνήσεις. Αντιθέτως ακολουθούμε την κατευναστική πολιτική που τροφοδοτεί την βαναυσότητά και επεκτατικότητα του καθεστώτος».

Ο κ. Μαυρίδης κατέληξε ως εξής:

«Επαναλαμβάνω: Δεν αλλάζουν οι δικτάτορες με εκθέσεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail