Αντισημιτικό κλίμα στην τουρκική νεολαία φτιάχνει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε για άλλη μια φορά το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» για τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, προτρέποντας τους Τούρκους νέους να «το γνωρίζουν πολύ καλά».

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτό το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ. Καλώ ιδιαίτερα τη νεολαία. Πρέπει να γνωρίσετε και να καταλάβετε αυτό το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ πολύ καλά», δήλωσε ο Ερντογάν στις 21 Μαΐου καθώς μίλησε στην τελετή έναρξης του έβδομου τμήματος του αυτοκινητόδρομου του Βόρειου Μαρμαρά.

Αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή ενόψει της βίας στη Γάζα.

Τη χαρακτήρισε «επιτυχημένη» κι είπε ότι οι Παλαιστίνιοι αναμένουν από την Τουρκία να αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ned Price, καταδίκασε τη ρητορική του Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ ως «αντισημιτική» και τη χαρακτήρισε «κατακριτέα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail