Τελικά ήλθε επίσημα ή ιδιωτικά ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών;

Όπως μας βομβάρδισαν τα κυβερνητικά ΜΜΕ χθες και προχθές, η επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή ήταν ιδιωτική. 

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Όμως όπως ανακοινώθηκε από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν καθόλου ιδιωτική, αλλά επίσημη επίσκεψη, με πρόγραμμα και με την συνοδεία του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα λέει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του H.E. Κ. Yavuz Selim Kıran, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη.

Ο κ. Yavuz Selim Kıran, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη στις 5-6 Μαΐου 2021.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο H.E. Ο Κιράν θα συναντηθεί, με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού, πρωτίστως, των Μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και των εκπροσώπων των θεσμών και των οργανώσεων, και των μελών της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και θα επισκεφθείτε σχολεία μειονοτήτων και οθωμανικά μνημεία.

Ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στο Σπίτι Atatürk στη Θεσσαλονίκη».

Δηλαδή η Τουρκία αποφάσισε να επισκεφθεί την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο υφυπουργός εξωτερικών χωρίς να αιτηθεί την άδεια των Ελληνικών αρχών;

Ή την αιτήθηκε και άρα είχε επίσημο χαρακτήρα; Και εμείς του δώσαμε την άδεια να το κάνει και να μιλήσει κιόλας δημόσια και να κάνει δηλώσεις με επισημότητα ή όχι;

Γιατί εάν ήλθε χωρίς να αιτηθεί άδεια από τις Ελληνικές αρχές και τα έκανε χωρίς άδεια όλα αυτά, τότε αναρωτιέται κάποιος εύλογα γιατί αφήνουμε ανεξέλεγκτες τις Τουρκικές αυθαιρεσίες και παρεμβάσεις στην Θράκη και στην μουσουλμανική μειονότητα που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας;

Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και οπωσδήποτε από τα ΜΜΕ, τα οποία εάν θέλουν να επιτελούν το δημοκρατικό έργο τους θα πρέπει να θέτουν τα κατάλληλα ερωτήματα για την ακρίβεια των γεγονότων. 

Ευτυχώς τελικά που υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα και μαθαίνουμε την αλήθεια!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail