Τα τουρκικά πλοία αναλαμβάνουν το ρόλο της Ευρώπης στα ύδατα της Λιβύης

TURKISH NATIONAL DEFENSE MINISTRY
Freepen.gr - Στο πλαίσιο του σχεδίου της Τουρκίας να διατηρήσει μια «μακροχρόνια παρουσία» στη Λιβύη, η Άγκυρα συνεργάζεται με την ακτοφυλακή της Λιβύης για να αναχαιτίσει τα μεταναστευτικά σκάφη που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, αναμειγνυόμενη σε ένα ρόλο που έπαιξε μέχρι τώρα η ΕΕ, ανέφεραν οι Sunday Times.

Στις 13 Μαΐου, μια φρεγάτα τουρκικού ναυτικού 28 μίλια από τη θάλασσα από τη Λιβυκή πόλη Khoms πήγε να βοηθήσει μια λέμβο με 97 μετανάστες πριν παραδώσει την επιχείρηση στους Λιβύους.

 «Ένας Λίβυος εκπαιδευμένος από την Αγκυρα γίνεται σχεδόν ισόβιος θαυμαστής της Τουρκίας, αυτό είναι πολιτικά τρομακτικό για την Ευρώπη », δήλωσε ο Jalel Harchaoui, αναλυτής στο Global Initiative, ένα ινστιτούτο με έδρα την Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία κέρδισε καρδιές και μυαλά στη Λιβύη.

Η Ιταλία και η Frontex, φοβούμενες να συνδεθούν με επιχειρήσεις που στέλνουν μετανάστες σε στρατόπεδα φυλακών της Λιβύης, δε βοηθούν στις αναχαιτίσεις.

Το τουρκικό ναυτικό, ωστόσο, πραγματοποιεί τακτικές διασώσεις μεταναστών και τους παραδίδει συνήθως στις δυνάμεις της Λιβύης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail