Η Μαδρίτη έδειξε ότι ο καραντινισμός είναι μια ιδεολογία για κροίσους και καλοζωϊσμένους μεσοαστούληδες

Στη Μαδρίτη, η Isabel Díaz Ayuso ένωσε κάτω από το σύνθημα "Ελευθερία" την αντίθεσή της στις καραντίνες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης με την οικονομικά φιλελεύθερη ιδεολογία της και θριάμβευσε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα, με αυτήν την ατζέντα κατάφερε να κερδίσει για το "Λαϊκό Κόμμα" την υποστήριξη εργατικών περιοχών της Μαδρίτης που μέχρι τώρα έριχναν την ψήφο τους μονοκούκι στην Αριστερά. (μην σας προκαλεί έκπληξη αυτή η εκλογική συμπεριφορά: ο καραντινισμός είναι μια ιδεολογία για κροίσους και για καλοζωϊσμένους μεσοαστούληδες. Τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τα νεοκομμουνιστικά λοκντάουν και είναι λογικό να υποστηρίζουν όποιον εναντιώνεται σε αυτά!). 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση της 28χρονης, Noelia Núñez (φωτο), προέδρου του "Λαϊκού Κόμματος" στον εργατικό δήμο της Fuenlabrada. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η μεγάλη επιτυχία της καμπάνιας της Ayuso στις λαϊκές γειτονιές της Μαδρίτης οφείλει πολλά στη νεαρή πολιτικό, η οποία απευθύνεται στην λαϊκή εκλογική της βάση αρθρώνοντας έναν ριζοσπαστικό φιλελεύθερο λόγο που, μάλιστα, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής: η Núñez, που έχει δυναμική παρουσία στα social media, δηλώνει θαυμάστρια του Φρίντριχ Χάγιεκ και της Μάργκαρετ Θάτσερ και υποστηρίζει ότι το "κράτος δε θα έπρεπε να επεμβαίνει καθόλου στις ζωές των ανθρώπων". 

Έτσι, οι εκλογές στη Μαδρίτη απέδειξαν ότι η αντίθεση στις καραντίνες όχι μόνο φέρνει ψήφους αλλά μπορεί να είναι το όχημα που θα επιτρέψει στις ιδέες της ελευθερίας και της ατομικής ιδιοκτησίας, σαν σύνολο, να διεισδύσουν πιο βαθιά μέσα στην κοινωνία και να κερδίσουν υποστηρικτές και από πλευρές που δεν το περιμένεις. (και όλα αυτά σε μια χώρα όπως η Ισπανία που έχει αδύναμη φιλελεύθερη παράδοση). 

Συγκρίνετε, τώρα, τη νέα φιλελεύθερη Δεξιά της Ayuso με τη δικιά μας κρατικίστικη, αυταρχική και ασυνάρτητη Δεξιά : στη θέση του Χάγιεκ και της Θάτσερ, βάλτε τα άθλια κομματόσκυλα της ΝΔ που δηλώνουν ότι τα λοκντάουν είναι ευλογία και χειροκροτούν το ρουφιανιλίκι και την κατάλυση του Συντάγματος, βάλτε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που πανηγυρίζουν επειδή ο Μπάιντεν αποδείχτηκε περισσότερο σοσιαλιστής απ' ότι τον περίμεναν, βάλτε μικρά δεξιά -δήθεν "αντισυστημικά"- κόμματα, που αντί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία του λοκντάουν, αποδείχτηκαν μητσοτακικότερα του Μητσοτάκη, βάλτε αυτοαποκαλούμενους "φιλελεύθερους" που ζητούν λογοκρισία της διαφορετικής άποψης και αποκαλούν "λαϊκιστή" και "ψεκασμένο" όποιον υπερασπίζεται τις ατομικές ελευθερίες. Καλύτερα να ψηφίζεις original σοσιαλιστές παρά αυτόν τον θλιβερό θίασο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail