Επεισόδιο Ιταλίας - Λιβύης στα ανοικτά της Κυρηναϊκής λόγω Ιταλών ψαράδων

Freepen.gr - Μια φρεγάτα του ιταλικού ναυτικού παρενέβη για να σώσει επτά ιταλικά αλιευτικά σκάφη που απειλήθηκαν από την άφιξη ενός ταχύπλοου σκάφους από την ακτοφυλακή της ανατολικής Λιβύης. 

Η υφυπουργός Άμυνας της ιταλικής κυβέρνησης, Stefania Boucharelli, δήλωσε: «Τα ιταλικά σκάφη, τα οποία ασχολήθηκαν με αλιευτικές δραστηριότητες σε διεθνή ύδατα, είναι ασφαλή βόρεια στην κεντρική Μεσόγειο». 

Με προειδοποιητικό τόνο, η Boucharelli δεσμεύθηκε ότι, στο μέλλον, δε θα επιτρέπεται να δοθεί στις αρχές της Λιβύης η ευκαιρία να αναχαιτίσει ιταλικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία ενεργούν με νόμιμο τρόπο στα διεθνή ύδατα και την κατάσχεσή τους, ούτε θα επιτρέπει η κράτησή τους, όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ενώ πρόσθεσε πως: «Η ατμόσφαιρα έχει καταστεί κατάλληλη για να διαμορφώσει μια δεσμευτική κατανόηση με τη Λιβύη πλευρά σχετικά με την ανάπτυξη ενός πλαισίου για διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κυρηναϊκής».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail