Επεισόδιο Ιταλίας - Λιβύης στα ανοικτά της Κυρηναϊκής λόγω Ιταλών ψαράδων

Freepen.gr - Μια φρεγάτα του ιταλικού ναυτικού παρενέβη για να σώσει επτά ιταλικά αλιευτικά σκάφη που απειλήθηκαν από την άφιξη ενός ταχύπλοου σκάφους από την ακτοφυλακή της ανατολικής Λιβύης. 

Η υφυπουργός Άμυνας της ιταλικής κυβέρνησης, Stefania Boucharelli, δήλωσε: «Τα ιταλικά σκάφη, τα οποία ασχολήθηκαν με αλιευτικές δραστηριότητες σε διεθνή ύδατα, είναι ασφαλή βόρεια στην κεντρική Μεσόγειο». 

Με προειδοποιητικό τόνο, η Boucharelli δεσμεύθηκε ότι, στο μέλλον, δε θα επιτρέπεται να δοθεί στις αρχές της Λιβύης η ευκαιρία να αναχαιτίσει ιταλικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία ενεργούν με νόμιμο τρόπο στα διεθνή ύδατα και την κατάσχεσή τους, ούτε θα επιτρέπει η κράτησή τους, όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Ενώ πρόσθεσε πως: «Η ατμόσφαιρα έχει καταστεί κατάλληλη για να διαμορφώσει μια δεσμευτική κατανόηση με τη Λιβύη πλευρά σχετικά με την ανάπτυξη ενός πλαισίου για διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κυρηναϊκής».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail