ΒΙΝΤΕΟ – Η ιστορική μάχη του Μ. Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα

Είναι Σεπτέμβριος του έτους 331 π.Χ., τρία χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας. Μετά την πολιορκία της Τύρου και την κατάληψη της Φοινίκης και της Αιγύπτου, ο Αλέξανδρος πορεύεται ανατολικά, προς την ενδοχώρα της Περσικής Αυτοκρατορίας. 

Καθώς τα στρατεύματά του επρόκειτο να διασχίσουν τον ποταμό Τίγρη, ο Πέρσης Βασιλιάς Δαρείος είχε συγκεντρώσει έναν τεράστιο στρατό και προετοιμαζόταν για μια αποφασιστική σύγκρουση με τους Μακεδόνες. Και οι δύο στρατοί τελικά συναντήθηκαν στο μεγάλο ανοικτό πεδίο κοντά στο χωριό Γαυγάμηλα σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της αρχαιότητας. 

Το βίντεο περιλαμβάνει Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. 


Πηγές (Bibliography) ✔Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, "Αλέξανδρος". ✔AΡΡΙΑΝΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ, Εκδόσεις Ζαχαρόπουλου (Μετάφραση, Σχόλια: Ν. Γρηγοριάδης) 1939. ✔Ulrich Wilcken, Alexander the Great (N. York: Norton, 1967). ✔Πλούταρχος, Ηθικά, "Περί της Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής". ✔Griffith G.T.: “ALEXANDER’S GENERALSHIP AT GAUGAMELA”, Journal of Hellenic Studies, 1947.

Από το κανάλι Alpha Ωmega

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail