Ρωσία: ΗΠΑ και Τσεχία στη λίστα με τα «μη φιλικά κράτη»

rperucho / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία την Παρασκευή χαρακτήρισε επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τσεχική Δημοκρατία ως "εχθρικές χώρες" εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης των δεσμών μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον εδώ και χρόνια.

Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα διάταγμα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν, το οποίο συνοδεύτηκε από έναν κατάλογο «εχθρικών κρατών» που «πραγματοποίησαν εχθρικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας, των Ρώσων υπηκόων ή των ρωσικών οντοτήτων, σημειώνουν οι "The Moscow Times".

Η λίστα περιλαμβάνει τώρα τις ΗΠΑ και την Τσεχική Δημοκρατία.

Η τσεχική πρεσβεία δε θα έχει τη δυνατότητα να απασχολεί περισσότερους από 19 Ρώσους υπηκόους και κανέναν η αμερικανική πρεσβεία, δήλωσε η Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή πως η Μόσχα παραμένει έτοιμη για διάλογο, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τονίζοντας το γεγονός ότι η Ρωσία έχει τώρα μόνο δύο έθνη στη λίστα των «εχθρικών κρατών».

Η Πράγα είπε ότι το βήμα αυτό θα «κλιμακώσει μόνο τις σχέσεις» μεταξύ της Μόσχας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, της ΕΕ και των συμμάχων της.

"Λυπούμαστε που η Ρωσία ξεκίνησε τον δρόμο της αντιπαράθεσης εις βάρος της", ανέφερε σε δήλωσή του το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Αυτό το μέτρο θα επηρεάσει επίσης έμμεσα τη δυνητική ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ απλών πολιτών, του τουρισμού και της ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΕΕ, Τσαρλς Μισέλ εξέφρασε στο Twitter την «πλήρη αλληλεγγύη» του μπλοκ με την Πράγα καθώς επέμεινε ότι η κίνηση «υπονομεύει τις διπλωματικές σχέσεις».

"Οι προσπάθειες για διάσπαση της ΕΕ είναι μάταιες", έγραψε ο Μισέλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail