Γιατί φοβίζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις την ΝΔ

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να δώσουν στην κυβέρνηση  μια πρόγευση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Σωματεία και κόμματα αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων καθώς θεωρούν ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη γυρνάει την Ελλάδα στον μεσαίωνα.

Πολλοί πιστεύουν  ότι οι κινητοποιήσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν την αρχή  μιας σκληρής και δύσκολης περιόδου για την κυβέρνηση καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα φανούν αρκετά  από τα προβλήματα που αφορούν την οικονομία  και γεννήθηκαν εξ αιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι ένας απλώς περίπατος για την κυβέρνηση και γι’ αυτό θεωρούν ότι κακώς το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε αυτή την χρονική στιγμή να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο – σύμφωνα με τους ειδικούς – καταργεί το οκτάωρο ενώ θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαναν ότι όλα αυτά σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο αύξησης της ανεργίας θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο  κλίμα για τι κυβερνητικό στρατόπεδο. Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι να έχει καθημερινά απεργίες και διαδηλωτές στους δρόμους, ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός  πάντως μιλώντας στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου The Global Boardroom που διοργανώνουν οι Financial Times  έδειξε να μην φοβάται τις αντιδράσεις απαντώντας μάλιστα και σε όσους μέσα στο κόμμα του ανησυχούν  για το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην κοινωνία. «Κάποιοι ενδέχεται να πουν ότι ίσως επιφέρει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Εγώ δεν το βλέπω με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος  ότι η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα – παρά το γεγονός ότι συνιστά επιστροφή στον μεσαίωνα – ενώ χαρακτήρισε «χρήσιμη μεταρρύθμιση» το νομοσχέδιο.

«Δεν υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις επειδή κάποιος μας το ζήτησε, αυτή ήταν η νοοτροπία επί δέκα χρόνια και νομίζω ότι λαθέψαμε σε αυτό» σημείωσε  χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail