Ό,τι θέλει ο Ζάεφ… – Τον διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης ότι θα κυρωθούν τα Μνημόνια με τα Σκόπια

- Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα ψηφίσουν

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ στη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κύρωση από το Κοινοβούλιο των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από: Το Παρόν

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευθεί ως προς τον ακριβή χρόνο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ του επισήμανε ότι η υπόθεση έχει καθυστερήσει πολύ και αυτό ίσως εγκυμονεί κινδύνους για τη σταθερότητα στην περιοχή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η κύρωση δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα και ότι θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο. Η… απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να φέρει τα μνημόνια στη Βουλή έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει εδώ και πολύ καιρό ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο, ενώ με ανάλογο τρόπο φαίνεται να προσεγγίζει το θέμα και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Το πιθανότερο είναι ωστόσο να επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία παρά να καταψηφίσει. Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για το ποιοι βουλευτές, αλλά κυρίως πόσοι, θα κινηθούν στην ίδια γραμμή, είτε της καταψήφισης είτε της αποχής.

Αν υπερβούν τους οκτώ με εννιά τότε τα μνημόνια θα κυρωθούν με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ). Κάτι τέτοιο θα συνιστά ισχυρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Στο παρασκήνιο οι προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών, πλην των δύο πρώην πρωθυπουργών, οπότε θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σοβαρό για την κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail