Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την υποστήριξή μας!»

Freepen.gr - Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή, την Ημέρα της Ευρώπης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η ΕΕ «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς την Τουρκία».

«Αναπτύσσοντας κοινές πολιτικές, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέβαλε σημαντικά στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ήπειρό μας και πέραν αυτής» ωστόσο, σήμερα, είπε ο Ερντογάν, η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, και για να τις ξεπεράσει, πρέπει να διατηρήσει «μια περιεκτική προοπτική».

«Είναι προφανές ότι η Ένωση δεν μπορεί να αντέξει έντονα, χωρίς τη συμβολή και την υποστήριξη της χώρας μας», επέμεινε ο Ερντογάν.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της σχετικά με την πλήρη ένταξη και η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας ανέκαθεν παρεμποδίστηκε, ανέφερε ο Ερντογάν.

«Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει την ικανότητά της να αναπτύξει τις σχέσεις της με την Τουρκία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη, με στρατηγική άποψη και κοινή λογική», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η ΕΕ έχει «διπλά κριτήρια» όσον αφορά την Τουρκία.

Παρά την άδικη στάση της ΕΕ, η Τουρκία θα συνεχίσει να επιδιώκει πλήρη ένταξη στο μπλοκ, υποστηρίζει ο Ερντογάν.

Η ένταξη της Τουρκίας θα ανοίξει το δρόμο για την άνοδο μιας Ευρώπης, η οποία θα είναι πιο αποτελεσματική σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας ελπίδα όχι μόνο στους πολίτες της, αλλά και στους ανθρώπους της γειτονιάς της καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε.

Ο Ερντογάν ζήτησε πλήρη ένταξη στην ΕΕ για την Τουρκία. «[Αυτό] θα εμπλουτίσει την Ένωση με ένα πιο συμμετοχικό και χωρίς αποκλεισμούς όραμα και θα μετατρέψει την ΕΕ σε έναν παγκόσμιο παράγοντα», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail