Το κόλπο για να μένει η επιφάνεια κοπής σαν καινούρια

Αφαιρεί επίμονους λεκέδες και αντιαισθητικά στίγματα

Η επιφάνεια κοπής τροφίμων είναι ένα απαραίτητο βοήθημα που όλοι κρατάμε εύκαιρο σε βολική θέση στην κουζίνα μας.

Μόνο που οι έρευνες υποδεικνύουν πως η καθαριότητά της είναι αποφασιστικής σημασίας για την υγεία μας, καθώς παραμένει ένα αντικείμενο που μολύνεται εύκολα.

Η διασταυρούμενη μόλυνση, όπως ονομάζεται η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από τρόφιμα σε άλλα τρόφιμα, είναι πολύ επικίνδυνη, αυξάνοντας εκθετικά τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.

Οι σανίδες κοπής έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από καθετί άλλο στην κουζίνα ως ο Νο 1 παράγοντας της διασταυρούμενης μόλυνσης.

Την ώρα λοιπόν που η σχολαστική καθαριότητά της είναι επιβεβλημένη, ένα επίμονο πρόβλημα είναι η αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων από την επιφάνειά της.

Αυτό γίνεται αν κόψουμε ένα λεμόνι και περάσουμε καλά το ξύλο κοπής, ρίχνοντας μετά χοντρό αλάτι ή μαγειρική σόδα στις κηλίδες. Τρίβουμε κατόπιν το αλάτι ή τη σόδα με τη λεμονόκουπα, στα σημεία που χρειάζονται βαθύ καθάρισμα.

Την αφήνουμε έτσι όλο το βράδυ και την ξεπλένουμε καλά με νερό το επόμενο πρωί...

Από: news.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail