Η Τουρκία στη ΒΑ Συρία μετατρέπει τα σχολεία σε κέντρα πλύσης εγκεφάλου και ριζοσπαστικοποίησης

Freepen.gr - Το τουρκικό κατοχικό κράτος συνεχίζει την εχθρική πολιτική του απέναντι στους λαούς της περιοχής, ειδικά στις περιοχές που καταλαμβάνει στη Συρία, καθώς σκοπεύει να ακολουθήσει μια πολιτική τουρκοποίησης μέσω της νεολαίας, των παιδιών και των μαθητών, για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων εξτρεμιστικών ιδεολογικών γενεών που είναι συμβατά με τις ατζέντες του στην περιοχή.

Σχετικά με αυτό, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης στο Manbij, Suhail Wali, είπε στο πρακτορείο ΑΝΗΑ και τον Salwa Abdel Rahman : «Η Τουρκία, από την κατοχή της στις περιοχές της Συρίας και μετά, ασκεί παραβιάσεις εναντίον του λαού της περιοχής, μέσω μιας πολιτικής τουρκοποίησης και δημογραφικών αλλαγών , και την επιβολή συναλλαγών στο τουρκικό νόμισμα".

Ο Suhail Wali δήλωσε ότι η Τουρκία ακολουθεί μια πολιτική τουρκοποίησης, πλύσης εγκεφάλου και εξτρεμιστικής προπαγάνδας στο μυαλό των ανθρώπων στις περιοχές που καταλαμβάνει από τη Συρία, εισάγοντας τουρκικά προγράμματα σπουδών και εκπαίδευση στα σχολεία.

Ο Wali πρόσθεσε, "Υπάρχουν πολλές και επανειλημμένες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή, η τελευταία από τις οποίες ήταν μια επίσκεψη αξιωματούχου του τουρκικού εξτρεμιστικού εθνικιστικού κινήματος σε σχολείο στην κατεχόμενη συριακή πόλη Al-Bab όπου υψώθηκαν τουρκικές σημαίες".

Εκτός από τη δημογραφική αλλαγή, ο Suhail Wali επεσήμανε την πρόθεση της τουρκικής κατοχής να διαδώσει μια εξτρεμιστική ιδεολογία στα σχολεία, γεγονός που οδηγεί στη πλύση εγκεφάλου των μαθητών και των νεώτερων τάξεων ειδικότερα και τους εξοικειώνει με την εξτρεμιστική ιδεολογία και αυτό θα οδηγήσει στο μέλλον σε κατάσταση τρομοκρατίας και μισαλλοδοξίας στις περιοχές που καταλαμβάνει το τουρκικό κράτος στη Συρία ".

Πιστεύει ότι αυτό θα προκαλούσε «πραγματική καταστροφή για τους μαθητές και τη νέα τάξη στο μέλλον και θα ανοίξει το δρόμο για την Τουρκία να τα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με μια καθαρά εθνικιστική τουρκική ιδεολογία».

Ο Suhail κάλεσε το τουρκικό κράτος να σταματήσει τις πρακτικές του που παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους και κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει εισάγει αναλυτικά προγράμματα στην τουρκική γλώσσα εκτός από τα αραβικά σε σχολεία στις συριακές περιοχές που κατέχει, εκτός από την ανύψωση τουρκικών σημαιών σε όλα τα μέρη και φωτογραφίες του Τούρκου προέδρου, γεγονός που κάνει τους παρατηρητές να πιστεύουν ότι είναι τουρκικές πόλεις με την πρώτη ματιά!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail