Η Τουρκία κόβει το πόσιμο νερό σε χωριά της Συρίας κι ενώ πάμε για καλοκαίρι!

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική εχθρότητας προς τους λαούς στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, ειδικά με την αλλαγή της δημογραφικής δομής του Αφρίν και με την επίθεση σε άλλες περιοχές, σημειώνει το πρακτορείο Firat.

Η μείωση του νερού που προέρχεται από τον ποταμό Ευφράτη συνεχίζεται για περισσότερο από 4 μήνες και έχει περιορίσει τη σωστή λειτουργία των αντλιών νερού και των δικτύων πόσιμου νερού.

Η μερική λειτουργία του αντλιοστασίου στο Til Semin επηρέασε τη γεωργία στην πόλη El Hîşa και στα χωριά του Girê Spî. Επιπλέον, ο σταθμός υδροδότησης στην πόλη El Hîşa, που παρέχει νερό σε δεκάδες χωριά, έχει επίσης επηρεαστεί από τη μείωση του νερού στον Ευφράτη.

Ο σταθμός νερού στην πόλη El Hisha παίρνει νερό από την αντλία νερού στο Til Semin, η οποία λειτουργεί μόνο για 4 ώρες σε 48 ώρες. Αυτά προκάλεσαν έλλειψη νερού στην πόλη El Hîşa και στα χωριά της. Η αντλία λειτουργεί για 4 ώρες για να αποθηκεύσει το πόσιμο νερό στο κανάλι. Ωστόσο, αυτό δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων που αντιμετωπίζουν τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα χωριά που λαμβάνουν πόσιμο νερό από την αντλία στην πόλη El Hîşa είναι: El Hêşa, El Xazlî Xerbî, El Xazlî Şerqî, Xazlî Kiêşîş, El Huriya, Hîşa El Şibil και Şêx Hesen.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail