Συνελήφθησαν ανήλικοι που επιδίδονταν σε κλοπές από το Νοέμβριο

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του 15χρονου εκκρεμούσε από τον Ιανουάριο 2021 ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πατρών, για τα αδικήματα της ληστείας, της εκβίασης και της κλοπής.

Ειδικότερα, οι δυο ανήλικοι χθες τα ξημερώματα, διέρρηξαν αυτοκίνητο ημεδαπής γυναίκας, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν τη πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο ανήλικοι, είχαν διαπράξει από τον Νοέμβριο του 2020, ακόμη δεκαεννιά κλοπές σε οχήματα (εκ των οποίων πέντε απόπειρες) αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, δυο δίκυκλα, μια αλυσίδα, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στην οικία των δυο ανήλικων, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Μια μοτοσικλέτα
  • Ένα μοτοποδήλατο
  • Μια τηλεόραση και
  • Δέκα ράδιο Cd

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε επίσης ότι ο 15χρονος προχθές το απόγευμα, προσέγγισε ηλικιωμένο ημεδαπό άνδρα, την στιγμή που εισερχόταν στην οικία του και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά της οικίας του.

Στη συνέχεια, ο ανήλικος απαιτούσε εκβιαστικά από τον ηλικιωμένο να του δώσει χρήματα, προκειμένου να του επιστρέψει το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα ο παθόντας να του δώσει μικρό χρηματικό ποσό, καθώς φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail