Ο δυτικός άνθρωπος αντί να βοηθήσει τον κόσμο, αποχαυνώθηκε

Sammy-Williams / pixabay
Ο δυτικός άνθρωπος έχασε το ένστικτο της επιβίωσης. Θα περίμενε κανείς ότι θα εκμεταλλευόταν την ασφάλεια, την ευμάρεια και την πρόοδο της τεχνολογίας μεταπολεμικά για να περιορίσει στο ελάχιστο τη φτώχεια και να εξαλείψει ασθένειες που σε αντίθεση με τον κορωνοϊό, όλοι όσοι τις περνάνε και συμπτώματα έχουν και η επιβίωση δεν είναι δεδομένη σε συντριπτικά ποσοστά όπως ο καρκίνος.

Θα περίμενε κανείς να βοηθήσει τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης τους και να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες πατρίδες.

Αντί γι' αυτό ο δυτικός άνθρωπος μαζοποιήθηκε, αποχαυνώθηκε, έγινε σκέτη ύλη εύκολα χειραγωγήσιμη. Το ένστικτο επιβίωσης δεν επανέρχεται σε συνθήκες ευμάρειας.

Το μόνο θετικό είναι ότι οι ελίτ του δυτικού μαζάνθρωπου είναι καλές στο γκρέμισμα, όχι στο χτίσιμο, οπότε τίποτα δεν αποκλείει ότι ίσως αναγκαστεί να το ξαναθυμηθεί ή να σβήσει.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Βαλκανικού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail