Απροσδόκητα Επακόλουθα της Διακήρυξης των Στρατηγών στη Γαλλία

Διευρυνόμενο Λαϊκό Ρεύμα Συμπαράστασης

Του Μιχαήλ Στυλιανού

To διάβημα της ανοικτής επιστολής των Γάλλων αποστράτων στρατηγών, κλπ αξιωματικών προς την γαλλική πολιτική εξουσία, με την επισήμανση ότι η χώρα αποσυντίθεται και ότι επιβάλλεται άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων,προσλαμβάνει διαστάσεις μείζονος πολιτικού θέματος στην Γαλλία, καταλαμβάνοντας τις κορυφές της ειδησεογραφίας και του θεματολογίου των συζητήσεων σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Η έξοδός του από την αφάνεια του πρώτου εικοσιτετραώρου οφείλεται στην καθυστερημένη αλλά βίαιη κυβερνητική επίθεση, με την συμπαράσταση του συνόλου σχεδόν των γνωστών ΜΜΕ, ,που εκδηλώθηκε με την ευκαιρία δήλωσης της Μαρίν Λεπέν, αρχηγού του « Εθνικού Συναγερμού», η οποία είπε ότι συμφωνεί με την επιστολή και προσκαλούσε τους αξιωματικούς στις τάξεις του κόμματός της.

Οι σφοδρές επιθέσεις στην αρχή από τις υπουργούς Αμύνης και Επενδύσεων χαρακτήριζαν τους υπογράφοντες την διακήρυξη αξιωματικούς ως στασιαστές και υποκινητές εξεγέρσεως, συνέδεαν υπαινικτικά το διάβημα των στρατηγών με την δεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν αλλά και με το πραξικόπημα στο Αλγέρι εναντίον της κυβέρνησης του Στρατηγού Ντεγκώλ. Η υπουργός Αμύνης ζήτησε την δίωξη των 18 εν ενεργεία αξιωματικών που είχαν υπογράψει και ο αρχηγός του Γεν. Επιτελείου ανακοίνωσε συμμόρφωση.

Πολλοί των σημερινών σχολιαστών στις συζητήσεις μη ποδηγετούμενων καναλιών απέδωσαν αυτή την αιφνίδια ανάφλεξη της κυβερνητικής δημοκρατικής ευαισθησίας στο φάσμα των επερχομένων του χρόνου προεδρικών εκλογών, που προβλέπονται ως πιθανότατη μονομαχία Μακρόν-Λεπέν στον δεύτερο γύρο. Η παρουσίαση του διαβήματος στρατηγών μεγάλης καλλιέργειας και κύρους ως ενέργεια «καραβανάδων στασιαστών», κατά χρησιμοποιηθείσα υπουργική έκφραση, προφανώς κρίθηκε εικόνα αξιοποιήσιμη στις προσεχείς εκλογές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα καταγγελλόμενα από τους αξιωματικούς συμπτώματα «αποσύνθεσης» δεν ήταν μόνο τα συνεχή βάρβαρα κρούσματα βίας ισλαμιστών τρομοκρατών και κουκουλοφόρων βανδάλων, αλλά και ότι:

- Υπό το προσωπείο του αντί-ρατσισμού, άτομα γεμάτα μίσος και φανατισμό «περιφρονούν, την χώρα μας, τις παραδόσεις της, την πολιτισμική της παράδοση και θέλουν να την διαλύσουν, ξεριζώνοντας το παρελθόν της και την ιστορία της. Επιτίθενται έτσι εναντίον παλαιών συμβόλων στρατιωτικής και πολιτικής δόξας, αναλύοντας φράσεις ηλικίας πολλών αιώνων.»

- «Με την Ισλαμισμό και τις ορδές των συνοικιών αποσπούν πολυάριθμα μικρά τμήματα του έθνους μας για να τα μεταμορφώσουν σε περιοχές υποταγμένες σε δόγματα αντίθετα προς το Σύνταγμά μας.»

- «Το μίσος παίρνει την θέση της αδελφότητας στις διαδηλώσεις, όπου η εξουσία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της τάξεως ως βοηθητικούς υπαλλήλους και αποδιοπομπαίους τράγους, απέναντι στους Γάλλους με κίτρινα γιλέκα που διαδηλώνουν την απελπισία τους. Και αυτό ενώ παρείσακτοι κουκουλοφόροι καταστρέφουν τα εμπορικά καταστήματα και απειλούν ακόμη και τις δυνάμεις της τάξεως, οι οποίες απλά εφαρμόζουν τις δικές σας, συχνά αντιφατικές, εντολές».

Το απροσδόκητο αποτέλεσμα του καταιγισμού των κυβερνητικών επιθέσεων και της επιχείρησης διασυρμού των αξιωματικών από τα ΜΜΕ περιγράφει το κατωτέρω σημερινό άρθρο του στρατηγού ε.α. πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας και ηλεκτρονικού πολέμου στο Γαλλικό Γεν.Επιτελείο, O oποίς σε νυκτερινό σημείωμά του αναφέρει:

«Ο αριθμός των υπογραφών εξερράγη. Ξεπέρασε στο 24ωρο τις 10.093, μέχρι τις 6,ο5 μ.μ. και αυτό παρά τις απειλές που εκτυοξεύτηκαν σε βάρος όσων υπογράφουν την προειδοποίηση και τους μόνιμους σαρκασμούς της πλειονότητας των δημοσιογράφων…»

(Στο κείμενό του οποίο απουσιάζει μεταγενέστερη εξέλιξη:

Δήλωση της δημάρχου του Παρισιού Μουσουλμανικού θρησκεύματος και πρώην υπουργού δημοσίας Τάξεως, Rachida Dati, η οποία δήλωσε σήμερα ότι όσα καταγγέλλει η επιστολή είναι η πραγματικότητα.)



Υπόθεση ανοικτής επιστολής πρώην στρατιωτικού προσωπικού

Dominique Delawarde, Reseau International

Μια έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Harris Interactive που διεξήχθη για την το εθνικό κανάλι LCI, μόλις δημοσιεύθηκε σχετικά με την περίπτωση της ανοικτής επιστολής των «1.500 πρώην στρατιωτικών προς την κυβέρνηση σχετικά με την αποσύνθεση της Γαλλίας και την παρότρυνση για δράση πριν να είναι πολύ αργά.

Προτού δοθούν τα αποτελέσματα της θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των σαλπιστών του συναγερμού αυξήθηκε από 1500

σε 10.093 και ο αριθμός των συνταξιούχων στρατηγών από 20 σε 40, παρά τις απειλές που εκτοξεύθηκαν από τους παραλήπτες της επιστολής .

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, η οποία παραγγέλθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν και διατυμπανίζουν

τις απόψεις της εκτελεστικής εξουσίας, δεν μπορεί να είναι ύποπτο για εύνοια προς του αποστράτους αξιωματικούς,

το αντίθετο μάλιστα. Εάν υπήρχε προκατάληψη, ασφαλώς

δεν θα ήταν υπέρ των πρώην αξιωματικών.

                  twitter.com/harrisint

Τα αποτελέσματα είναι ακαταμάχητα : το 58% του γαλλικού λαού υποστηρίζει τους συντάκτες αυτής της ανοιχτής επιστολής .

Το 49% πιστεύει ότι ο στρατός πρέπει να παρέμβει χωρίς να διαταχθεί (κάτι που δεν υπάρχει καθόλου στο κείμενο της επιστολής, δεδομένου ότι αυτή εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Δηλαδή η επέμβαση του Στρατού μπορεί να αποφασιστεί μόνο, στο πλαίσιο της Κατάστασης Πολιορκίας,

κηρυγμένης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που η κατάσταση καταστεί ανεξέλεγκτη.

Μόνο άνθρωποι με απόλυτη κακή πίστη βλέπουν, στο κείμενο των συντακτών της ανοικτής επιστολής την ιδέα της επέμβασης χωρίς διαταγή η οποιαδήποτε πρόσκληση σε εξέγερση του στρατού…Αν χρειαζόταν να ερμηνεύσω (την ανοικτή επιστολή των αξιωματικών) με στοιχεία, θα κατέθετα εδώ τα ακόλουθα:

Το 86% των Γάλλων πιστεύουν ότι σε ορισμένες πόλεις ή γειτονιές οι νόμοι της δημοκρατίας δεν ισχύουν πλέον.


Το 73% πιστεύει ότι η γαλλική κοινωνία καταρρέει.Το 45% πιστεύει μάλιστα ότι η Γαλλία σύντομα θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Γάλλοι συμμερίζονται μαζικά την διάγνωση των στρατιωτικών που υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή προειδοποίησης, και αυτό –πρέπει να τονιστεί- παρά μιαν εκστρατεία του Τύπου, πολύ σημαντική και συντονισμένη, που επιδίωκε να τους παρουσιάσει ως στασιαστές και να τους σπιλώσει.


τα προειδοποιητικά σημάδια του εγκλήματος της χώρας και τις πιθανές συνέπειές του, και ότι υποστηρίζουν επίσης συντριπτικά την πρωτοβουλία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και αυτό πρέπει να τονιστεί, παρά την πολύ σημαντική και συντονισμένη εκστρατεία τύπου που αποσκοπεί στο να τους κάνει να φαίνονται πραγματικοί και να τους δυσφημίσουν. Το κοπάδι των ΜΜΕ με επικεφαλής την κρατική τηλεόραση BFMTV θα χάσει τη μικρή αξιοπιστία που μπορεί να του απέμενε.

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά των 18 αξιωματικών εν ενεργεία

που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή, το 64% του γαλλικού λαού τς αποδοκιμάζει .

Είναι η πρώτη φορά που μια απόφαση, η οποία λαμβάνεται υπό την πίεση πολιτικών και μέσων ενημέρωσης από αρχηγό επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, έχει αποκηρυχθεί από μια τέτοια πλειοψηφία του κοινού.. Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται (από τους πολίτες)

το πρώην στρατιωτικό προσωπικό και, κατ' επέκταση, το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, υπονομεύεται από μια δυσανάλογη απόφαση του αρχηγού του,η οποία είναι προφανώς λυπηρή...

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του συστήματος Πολιτικοί/ΜΜΕ

και ορισμένοι στρατηγοί της πολυθρόνας που θα μπορούσαν να ήταν της κυβέρνησης (Πεταίν-συνθηκολόγηση- συνεργασία με γερμανική κατοχή) το 1939, το ενεργό προσωπικό του στρατού δεν είναι αδιάφορο σε αυτή την προειδοποιητική επιστολή. Οι συνταξιούχοι υπογράφοντες λαμβάνουν πολλές ευχαριστήριες επιστολές και υποστήριξη από το ενεργό προσωπικό, το οποίο αναγκάζεται να παραμείνει σιωπηλό, αλλά δεν σκέφτεται λιγότερο. Οι πυροσβέστες και οι αρχές επιβολής του νόμου μας στέλνουν επίσης πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης και υποστήριξης.

Το συμπέρασμά μου είναι απλό:
Οι πολιτικοί και εκείνοι

των στρατιωτικών ηγετών που συνδέονται με αυτούς

δεν πρέπει να κάνουν λάθος στον στόχο. Αντί να επιτίθενται και να φιμώνουν ή να τιμωρούν αυτούς που σημαίνουν συναγερμό, θα

έπρεπε να επιδοθούν στην εξουδετέρωση σε αυτούς που προκαλούν

ταραχές και βία και που είναι συχνά γνωστοί στις υπηρεσίες της αστυνομίας που μαυρίζουν την ζωή των εντίμων πολιτών.

Θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην ανάκτηση των χαμένων εδαφών της δημοκρατίας. Είναι τόσο απλό, και εμείς οι σηματοδότες του συναγερμού θα είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Όσον αφορά τους πολιτικούς που μας κατηγορούν για πολιτική, λέω επίσημα το εξής: Δεν είμαι ενταγμένος και δεν έχω ποτέ εκδηλωθεί

Υπέρ του Εθνικού Μετώπου (Μαρίν Λεπέν), όπως και οι υπογράφοντες σύντροφοί μου. Αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το

αμάλγαμα κάνουν πολιτικάντικα καμώματα. Επιχειρούν να μας παρουσιάσουν ως στασιαστές, συνδεόμενους με τον Εθνικό Συνασπισμό, με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν αυτό το κόμμα, για να αποφύγουν την πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές. Ας φροντίσουν λοιπόν σωστά τη Γαλλία και όλα θα είναι καλύτερα για αυτούς στις εκλογές. Το να μας ανακατεύουν στους χαμηλού επιπέδου πολιτικούς ελιγμούς τους είναι απλώς αναξιοπρεπές.
Υστερόγραφο: Είχα την ευκαιρία και την τιμή να υπερασπιστώ την υπογραφή μου και να μιλήσω για πιθανές κυρώσεις για το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό στο
"Morandini Live" του CNews σήμερα το πρωί. Μιλούσα στην αρχή της εκπομπής

                  Δείτε: cnews.fr/morandini-live-du-29/04/2021

Dominique Delawarde

Πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Κατάσταση- - Μυστικές Πληροφορίες- Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο Δια-στρατιωτικό Γενικό Επιτελείο του επιχειρησιακού προγραμματισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail