Μαγειρεύεται ανασχηματισμός – Πολλών τρίζει η καρέκλα

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις φήμες που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα και κάνουν λόγο για ευρύ ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες.

Από: Το Παρόν

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μερικά δύσκολα προβλήματα και να φέρει σε πέρας σημαντικά πρότζεκτ», σημειώνουν.

Ως εκ τούτου, ο ανασχηματισμός ως ζήτημα δεν υπάρχει στον ορίζοντα του πρωθυπουργού. Αφήνουν ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου εκεί κατά το φθινόπωρο, όταν –όπως τονίζουν– η χώρα θα μπει σε μια νέα περίοδο. Όταν η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σκέρτσος εν όψει…

Αν και οι σχεδιασμοί του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ακόμη στα χαρτιά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτόν τον ανασχηματισμό θα γίνουν οι αλλαγές που δεν έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήτοι, θα μετακινηθούν βασικοί υπουργοί και θα αντικατασταθούν αρκετοί υφυπουργοί.
Το πιθανότερο είναι ότι θα αναβαθμιστεί ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος για να αναλάβει υπουργείο αιχμής, ενδεχομένως το Υγείας, για το έργο της ανασυγκρότησης του ΕΣΥ.
Επίσης, θα επιλεγεί πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και επικοινωνιακό εκτόπισμα για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πορευτεί με νούμερο ένα την Αρ. Πελώνη.

Αδιευκρίνιστο είναι προς το παρόν αν στον ανασχηματισμό του φθινοπώρου ο κ. Μητσοτάκης θα αναθέσει υπουργικό χαρτοφυλάκιο σε πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Θα εξαρτηθεί από το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί εκείνη την περίοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail