Σύριοι μισθοφόροι δικάζονται στην Αρμενία: Διατάχθηκαν να εξοντώσουν κάθε Αρμένιο στο χωριό

Freepen.gr - Η δίκη των δύο Συρίων μαχητών που πολεμούσαν ως μισθοφόροι για το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Artsakh και της Αρμενίας στον πόλεμο του 2020 ξεκίνησε στο δικαστήριο Kapan του Γενικού Δικαστηρίου της επαρχίας Syunik.

Της υπόθεσης προεδρεύει ο δικαστής Napoleon Ohanyan, αναφέρει το armenpress.am.

Ο Muhrab Muhammad al-Shkher και ο Yusef Alabet al-Hajji - και οι δύο Σύριοι υπήκοοι που προσλήφθηκαν και στάλθηκαν μέσω της Τουρκίας - πολεμούσαν για τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν ως ξένοι μισθοφόροι στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ενέργειες τους είχαν ως στόχο να σκοτώσουν αμάχους στην Αρμενία και το Artsakh, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον ειρηνικό πληθυσμό και να αποσταθεροποιήσουν την εγχώρια κατάσταση της Αρμενίας και του Artsakh, ανέφερε νωρίτερα η Επιτροπή Ερευνών στο κατηγορητήριο.

Ο Yusuf Alabet al-Hajji είναι ο Σύριος τρομοκράτης που είχε καταθέσει ότι «διατάχτηκαν να σφαγιάσουν κάθε Αρμένιο στο χωριό».

Ο Muhrab Muhammad al-Shkher, επίσης Σύριος πολίτης, είχε καταθέσει ότι, μαζί με πολλούς άλλους, προσλήφθηκε από τον αρχηγό της Ταξιαρχίας Suleyman Shah στη Συρία και μεταφέρθηκε στο Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας.

Οι ερευνητές στην Αρμενία ανέφεραν νωρίτερα ότι περισσότεροι από 30 άλλοι μισθοφόροι από τις μαχητικές ομάδες Σουλτάνος ​​Σουλεϊμάν Σάχ, Σούκουρ, Χάμζα, Σουλτάν Μουράτ και άλλοι έχουν αναγνωριστεί ότι έχουν πολεμήσει για τις δυνάμεις των Αζέρων. Αυτοί οι μισθοφόροι ζητούνται για εγκλήματα πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail