Έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά δεν την αναγνωρίζουν, την υπονομεύουν, επιδιώκουν την κατάργησή της

Σκίτσο του Κυριάκου Παναγιώτου Γκούμα

Αντέδρασε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επειδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τους Τουρκοκύπριους «συμπολίτες μας». Αντέδρασε επειδή αυτό δεν συνάδει με την πολιτική των δυο κρατών και της διχοτόμησης, που προωθεί η κατοχική Τουρκία και οι εγκάθετοι της.

Από: hellasjournal.com

Του Κώστα Βενιζέλου

Βεβαίως υπάρχει μια αντίφαση στις θυμωμένες αντιδράσεις του Τατάρ. Τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων, έχουν διαβατήριο και ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αυτό για να είναι και Ευρωπαίοι πολίτες, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Ο κατοχικός ηγέτης, παραδέχθηκε, πάντως,  δημόσια ότι είναι κάτοχος κυπριακής ταυτότητας:

  •     «Εγώ γεννήθηκα πριν από το 1974. Έχω, αλλά δεν την χρησιμοποίησα. Αν υπάρχει τρόπος, θα την επιστρέψω. Αν ο λαός μου, οι άνθρωποί μου χρησιμοποιούν αυτό το διαβατήριο, αυτή είναι μια ανάγκη. Δυστυχώς είναι προνόμιο του κράτους που σφετερίστηκαν. Οι άνθρωποί μας επωφελούνται απ’ αυτό το διαβατήριο ως ελευθερία ταξιδιού. Μήπως διαμένουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά οι Τουρκοκύπριοι που διαθέτουν ταυτότητα; Ψηφίζουν τον Αναστασιάδη;» ( μετάφραση ΓΤΠ)

Βέβαια ελέγχεται ο Τατάρ εάν λέγει αλήθεια ότι δεν χρησιμοποίησε την ταυτότητα. Κυρίως βρισκόμενος χρόνια στη Βρετανία.

Το διαβατήριο και η ταυτότητα ενός κράτους δημιουργεί μια βασική υποχρέωση: Το κράτος πρέπει να το στηρίζουν και να το υπερασπίζονται από επιθέσεις και υπονομεύσεις για την κατάργηση του. Κι αυτό θα πρέπει να κάνουν οι Τουρκοκύπριοι συμπολίτες μας και σε αυτούς προφανώς δεν περιλαμβάνονται οι εγκάθετοι της κατοχικής Τουρκίας.

Το θέμα για τους Τουρκοκύπριους είναι τι επιλέγουν.

  •     Θα επιλέξουν να πορευθούν μαζί με τους Ελληνοκύπριους, τους Αρμένιους και τους Μαρωνίτες, στην οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία;
  •     Ή θα παραμείνουν όμηροι, εγκλωβισμένοι των τουρκικών σχεδιασμών; Θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή;

Οι Τουρκοκύπριοι- δεν αναφερόμαστε στην πολιτική και οικονομική ελίτ- βιώνουν την υλοποίηση των σχεδιασμών της κατοχικής Τουρκίας για ισλαμοποίηση των κατεχομένων. Τα τζαμιά στα κατεχόμενα είναι περισσότερα από τα σχολεία και η τελευταία παρέμβαση Ερντογάν έγινε για τη διδασκαλία του κορανιού. Την ίδια ώρα, είναι πρόδηλο ότι  η δημογραφική αλλοίωση του νησιού, με βάση σχεδιασμό από το 1975, συνδέεται με τη βασική επιδίωξη ελέγχου του νησιού και εξαφάνισης των Τουρκοκυπρίων. Οι έποικοι καθορίζουν «εκλογές» βαθμηδόν ελέγχουν τα πάντα.

  •     Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία επιχειρεί εξαφάνιση των Τουρκοκυπρίων. Στα κατεχόμενα γίνεται μια σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων. Γίνεται μια σύγκρουση για την πλήρη υποταγή των Τουρκοκυπρίων.

Γι αυτό και δεν ωφελεί τους Τουρκοκύπριους το διπλοπόρτι. Η διέξοδος τους δεν είναι η υποταγή στην κατοχική Τουρκία, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail