Το είδαμε κι αυτό! Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και φρικαλεότητες μας εγκαλεί η Τουρκία!

Freepen.gr - Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, φρικαλεότητες και σφαγές στην απελευθερωτική εκστρατεία στη Μικρά Ασία κατηγορεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Ελλάδα. Ακολουθεί η επαίσχυντη ανακοίνωση:

Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, ο οποίος ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που ορέγονταν την πατρίδα μας, όχι μόνο οδήγησε σε μια νίκη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας που οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας, αλλά έθεσε επίσης τέλος στις απάνθρωπες φρικαλεότητες των κατοχικών δυνάμεων και των κακοποιών υπό τον έλεγχό τους στην Ανατολία και χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για καταπιεσμένα έθνη που λαχταρούσαν την ανεξαρτησία.

Ενώ η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής, δεν θα έπρεπε να ξεχάσει τις φρικαλεότητες που διέπραξε άμεσα η ίδια σε αυτά τα εδάφη, δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919, που διαστρεβλώνουν εντελώς την ιστορία, είναι αβάσιμες και παραληρηματικές και τις απορρίπτουμε κατηγορηματικά. Στο ίδιο πνεύμα, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-Τουρκικών ομάδων συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις παραμορφωμένες καταγγελίες και εκτός της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν ιστορική βάση.

Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα είναι θύμα, η οποία κατέλαβε τη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, διαπράττοντας σφαγές στην Ανατολία, όπως καταγράφονται σε ιστορικά έγγραφα, στερούνται αξιοπιστίας.

Αντιμέτωποι με τη φρικτή έκταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής, οι Σύμμαχοι έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη σύσταση μιας Επιτροπής Ερευνών και αποκαλύφθηκε στην έκθεσή της ότι αυτή η κατοχή, η οποία ήταν μια σκηνή της σκληρότητας, μετατράπηκε σε μια επαίσχυντη εισβολή.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, να θυμόμαστε τις ελληνικές φρικαλεότητες που αντικατοπτρίζονται στις εκθέσεις της Επιτροπής Ερευνών και την Ελλάδα, των οποίων οι πράξεις καταγράφονται ως αντίθετες με τον νόμο του πολέμου στο 59ο άρθρο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, αποδεχτείτε τα ιστορικά γεγονότα.

Υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που η σημερινή ελληνική ηγεσία πρέπει να μάθει από το γεγονός ότι μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα για ανεξαρτησία από τις 19 Μαΐου 1919 για Βραβειο Νομπελ Ειρήνης. Υπενθυμίζουμε ότι αφήνοντας την ανεύθυνη κατανόηση της πολιτικής, η οποία προσπαθεί να διαβάσει την ιστορία προς τα πίσω, θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούμενο μέλλον με βάση τη συνεργασία αντί να προσπαθεί να παραμορφώσει τα γεγονότα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail