«Πάγωσε» ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μόλις του έδειξαν τι είπε εφοπλιστής για τον πρωθυπουργό

Μία πραγματική επίδειξη διαχείρισης κρίσεως έκανε μπροστά στην κάμερα ο υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν υποδέχθηκε στο γραφείο του δημοσιογράφους από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration (EIC) και συγκεκριμένα από την δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο Black Trail η οποία διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές που μένουν ατιμώρητοι.

Οι δημοσιογράφοι του είχαν ετοιμάσει μία δυσάρεστη έκπληξη. Συγκεκριμένα, είχαν στα χέρια τους ένα ταμπλετ το οποίο περιείχε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους ίδιους ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, την οποία φυσικά ο υπουργός δεν γνώριζε.

Ρωτώντας λοιπόν τον υπουργό «κατά πόσον ελληνική είναι η ελληνική ναυτιλία», αφού ο υπουργός απάντησε ότι είναι «απόλυτα ελληνική», οι δημοσιογράφοι του έδειξαν το απόσπασμα της επίμαχης συνέντευξης.

Στο απόσπασμα λοιπόν ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ακούγεται να λέει:

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ (International Maritime Organisation, η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας παγκοσμίως), δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέ**** πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Δείτε το βίντεο:

Ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, πάγωσε πραγματικά. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια και τα αυτιά του ακούγοντας τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που μάλιστα τον γνωρίζει προσωπικά.

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα όμως, συνήλθε, ανάκτησε την αυτοκυριαρχία του και συνέχισε τη συζήτηση σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Πραγματικό μάθημα διαχείρισης κρίσης, αν και όπως ενημερώνομαι, το θέμα θα έχει και συνέχεια. Στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail