Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Μαδρίτη ως θρίαμβος ελευθερίας κι ήττα του καραντινισμού

Οι χθεσινές περιφερειακές εκλογές στη Μαδρίτη ήταν ένας θρίαμβος για την Isabel Díaz Ayusο! Ως περιφερειάρχης της ισπανικής πρωτεύουσας, η Αyuso -ο θηλυκός Ron DeSantis της Ευρώπης- κράτησε ανοιχτά τα καταστήματα, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μουσεία στην πόλη της ολόκληρο τον φετινό χειμώνα παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και των ΜΜΕ, κατέβηκε στις εκλογές με σημαία την αντίθεσή της στις αυταρχικές πολιτικές των λοκντάουν και σύνθημα το "Libertad" και όχι μόνο κατέκτησε την πρωτιά αλλά πέτυχε να εκτοξεύσει τα ποσοστά της από 22,2% σε 44,73% (για να επανεκλεγεί περιφερειάρχης θα χρειαστεί τη στήριξη του δεξιού κόμματος "Vox" που και αυτό τάχθηκε εναντίον της καραντίνας). 

Η χαρισματική Αyuso, που με αυτές τις εκλογές αναδεικνύεται στο μεγάλο αστέρι της ισπανικής δεξιάς, κατάφερε να επεκτείνει την επιρροή της σε στρώματα του πληθυσμού που μέχρι σήμερα δεν ψήφιζαν ποτέ το "Λαϊκό Κόμμα". 

Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης την λατρεύουν (μέχρι και μπύρα έφτιαξαν με το όνομα της) γιατί ξέρουν ότι χάρη σε αυτή μπόρεσαν να διατηρήσουν τις δουλειές τους. 

Από σήμερα τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα αρχίσουν να κλαψουρίζουν για τη "νίκη του ακροδεξιού λαϊκισμού" στη Μαδρίτη και άλλες τέτοιες ανοησίες. Μη μασάτε. Τα χθεσινά αποτελέσματα στην ισπανική πρωτεύουσα είναι ένας θρίαμβος των δυνάμεων της ελευθερίας και η πρώτη μεγάλη εκλογική ήττα του ολοκληρωτικού και μισάνθρωπου καραντινισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και στα δικά μας!

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail