Σουηδία, η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης

svensk68 / pixabay
Το 2017 τα παγκόσμια ΜΜΕ επιτέθηκαν στον πρόεδρο Trump, επειδή είχε δηλώσει πως η Σουηδία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τα εγκλήματα των μεταναστών, λόγω των ανοιχτών συνόρων της. Εν τούτοις, το 2019 αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι, ο ανησυχητικός αριθμός επιθέσεων με χειροβομβίδες, αντιπροσώπευε μία εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πως η Σουηδία είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Από: analyst.gr - Σερένα Νομικού

Άποψη

Η Σουηδία, μία από τις ασφαλέστερες χώρες κάποτε στην Ευρώπη, είναι σήμερα η δεύτερη πιο επικίνδυνη (πηγή). Έχω γράψει πολλές φορές για το έγκλημα που συντελείται στη χώρα, αλλά κανένας δεν το πίστευε. Εν τούτοις, η μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης του Εγκλήματος (Brå), αποκάλυψε πως η Σουηδία είναι η μοναδική χώρα στην ήπειρο μας που οι πυροβολισμοί έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, από τις αρχές του 2000 (γράφημα).

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 80% των θανατηφόρων πυροβολισμών στη Σουηδία είχαν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα (πηγή). Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το ποσοστό αυτό ήταν λιγότερο από 20%, ενώ από τότε αυξάνεται συνεχώς. Έτσι η Σουηδία κατάληξε να είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα μετά την Κροατία, σημειώνοντας πως οι Κάτω Χώρες έχουν εξελιχθεί επίσης ανάλογα. Το 60% των θανατηφόρων πυροβολισμών σε αυτές συνδεόταν επίσης με το οργανωμένο έγκλημα, όταν στη Φινλανδία τέτοια γεγονότα είναι εξαιρετικά σπάνια.

Οι Αρχές τώρα της Σουηδίας, αρνούνται να αναγνωρίσουν τη μαζική μετανάστευση, ως αιτία της ανόδου της εγκληματικότητας. Αντίθετα, κατηγορούν το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, τις συγκρούσεις των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος και τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης της αστυνομίας. Η ίδια η αστυνομία, παρά το ότι δηλώνει πως η αυξανόμενη ένοπλη βία είναι μοναδική, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αναφέρει πως δεν υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις.

Σημειώνοντας πως στη Σουηδία η κριτική για τη μαζική μετανάστευση είναι «έγκλημα σκέψης», όπως αποκαλείται, δεν δίνεται καμία σημασία στο μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών που έχουν εισρεύσει τα τελευταία χρόνια. Όμως, μία έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2018 τεκμηρίωσε πως οι 99 από τους 112 βιαστές είχαν ξένη εθνικότητα (πηγή).

Ακόμη περισσότερο, όταν ένας βετεράνος ανακριτής της αστυνομίας ρωτήθηκε σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των υπευθύνων για βίαια εγκλήματα, αποφάσισε να μην τηρήσει τον κανόνα της σιωπής, αναρτώντας στο Facebook τα εξής:

«Οι υποθέσεις που έχω χειριστεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή είναι οι παρακάτω: βιασμός, βιασμός, ληστεία, επίθεση, βιασμός, βιασμός, εκβιασμός, εκβιασμός, επίθεση, βία κατά της αστυνομίας, απειλές κατά της αστυνομίας, εγκλήματα ναρκωτικών……Ύποπτοι δράστες: Αλί Μοχάμεντ, Μαχμούντ, Μοχάμεντ, Μοχάμεντ Αλί, Κρίστοφερ, Μοχάμεντ, Μαχμούντ…… Χώρες που εκπροσωπούσαν τα εγκλήματα της εβδομάδας: Ιράκ, Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σομαλία, Συρία ξανά, Σομαλία, Άγνωστη χώρα, Σουηδία…Για τους μισούς από τους υπόπτους δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, επειδή δεν έχουν έγκυρα έγγραφα. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως λένε ψέματα για την εθνικότητα και για την ταυτότητα τους» (πηγή).

Θυμίζω εδώ πως το 2017 τα παγκόσμια ΜΜΕ επιτέθηκαν στον πρόεδρο Trump, επειδή είχε δηλώσει πως η Σουηδία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τα εγκλήματα των μεταναστών, λόγω των ανοιχτών συνόρων της. Εν τούτοις, το 2019 αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι, ο ανησυχητικός αριθμός επιθέσεων με χειροβομβίδες αντιπροσώπευε μία εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πως η Σουηδία είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη (πηγή).

Κλείνοντας, ασφαλώς δεν έχω τίποτα εναντίον των μεταναστών. Τα γεγονότα όμως στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και ειδικά στη Σουηδία με τρομάζουν, ενώ φυσικά δεν είμαι υπέρ του εξισλαμισμού της Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, όταν διαπιστώνω πως η ελληνική κυβέρνηση κατασκευάζει ολόκληρα χωριά για τους παράνομους μετανάστες, παρά το ότι γνωρίζει πως χρησιμοποιούνται από την Τουρκία ως στρατός εισβολής και εποικισμού των νησιών μας, εξοργίζομαι.

Πόσο μάλλον όταν λέγεται πως η Ευρώπη θέλει να μας χρησιμοποιήσει ως hotspot στη θέση της Τουρκίας, έχοντας την πρόθεση να μας πληρώσει για να το κάνουμε. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η διπλανή ανάρτηση που μου στάλθηκε, ελπίζω πως όχι, αλλά εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν πρέπει να αποδεχτεί καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail