Μοναχικός λύκος ή...λαγός; Η δήλωση του ειδικού που πρέπει να ανησυχήσει τους δημοκρατικούς πολίτες

ivanovgood / pixabay
Η κατάσταση έχει αρχίσει να λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα κι ενώ ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, όλα τα υπόλοιπα είναι αμφίβολο που θα μας οδηγήσουν. Ήταν πριν λίγους μήνες όταν ένας καθηγητής πνευμονολογίας από το ΠΑΓΝΗ εκφραζόταν πρωτόγνωρα για συνανθρώπους του κι ας είναι γιατρός [https://www.iatropedia.gr/eidiseis/dramatiki-ekklisi-tou-kathigiti-tzanaki-opoios-den-tirei-ta-metra-katapata-to-dikaioma-mas-stin-eleftheria-kai-ti-zoi/141578/?fbclid=IwAR089vAgZB3IVtzBiz20PwnMLMkraqy8eJynAy68p0PNatCBndwI05MpLqI]. Τώρα η σκυτάλη πέρασε σε έναν άλλο μισθοδοτούμενο από τη φορολογία του ελληνικού λαού, καθηγητή πνευμονολογίας-εντατικολογίας, που...τον συναντά κανείς τακτικά σε τηλε-παράθυρα και τηλεφωνικές γραμμές [https://www.newsit.gr/ellada/vasilakopoulos-to-arnitiko-self-test-den-einai-sygxoroxarti-prostimo-se-osous-den-emvoliazontai/3282563/].

Του Στρατή Μαζίδη

Ο καθηγητής με ύφος εξουσιαστή άλλων εποχών αναφέρει: «Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο [...] Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ μη εμβολιασμένων που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν δεν ήρθε η σειρά τους κι αυτών που μπορούσαν και επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Αυτά τα λέει ένας γιατρός!

Προσωπικά δε γνωρίζω να υπάρχει αντι-εμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού εμβολιάζεται. Το αν σημαντική μερίδα προβληματίζεται ως προς το αν πρέπει ή όχι να κάνει κάποιο από τα συγκεκριμένα καινούρια εμβόλια, που δεν έχουν δοκιμαστεί όπως τα άλλα, μολονότι δεν είναι όλα διαθέσιμα στη χώρα μας, δεν τον καθιστά a priori ψεκασμένο, αρνητή ή όποια άλλη διχαστική ετικέτα επινοούν ορισμένοι. 

Ας μην ξεχνάμε ότι οι..."ειδικοί" είναι εκείνοι που καθησύχαζαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2020, όταν κάποιοι προειδοποιούσαμε για τον ιό, είναι εκείνοι που ξόρκιζαν τη μάσκα, όταν κάποιοι τη φορούσαμε εκεί που πρέπει και πραγματικά χρειάζεται. Είναι εκείνοι που όταν αχνοφάνηκαν τα εμβόλια έλεγαν ποιοι να μην τα κάνουν και τώρα λένε τα ακριβώς αντίθετα. Είναι αυτοί που λένε ότι ο ιός κολλά μετά τα μεσάνυχτα αλλά το πρωί όχι, κολλά στα καταστήματα αλλά όχι στα ΜΜΜ κ.ο.κ.

Εν πάση περιπτώσει το αν θα κάνει κανείς κάποιο από τα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα κατά του κορωνοϊού ή όχι, είναι δική του αυστηρά υπόθεση κι απόφαση. Σε αυτήν την απόφαση δε χωρούν σειρήνες προνομίων και προστίμων.

Όταν όμως ο επιστήμονας φοβερίζει, απειλεί τον κόσμο με πρόστιμα και βγάζει τόσο μένος για το συνάνθρωπο, τότε τι νομίζει πως πετυχαίνει;

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν τρεις τάσεις. Η πρώτη είναι όσοι αναλαμβάνουν το όποιο ρίσκο και σπεύδουν να εμβολιαστούν. Η δεύτερη είναι όσοι θέλουν ακόμη να περιμένουν και οι τρίτοι εκείνων που επιλέγουν να μην το κάνουν. Σέβομαι και τις τρεις. Το μέλλον θα δείξει ποια επιλογή ήταν η σωστή και ποια όχι. Δεν αποκλείεται στο τέλος να έχουν όλοι δίκιο ή και κανένας.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε ή να προδικάσει το μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι για τους γνωστικούς η γη ήταν επίπεδη κι ο Γαλιλαίος για τα σίδερα.

Για αυτό διαχωριστικές, διχαστικές και κοινωνικά ρατσιστικές απόψεις δεν μπορούν να γίνονται δεκτές. Το αυγό του φιδιού δεν κρύβεται μόνο πίσω από γραφικές καρικατούρες που έχουν από καιρό εξαφανιστεί, αλλά και πίσω από έναν καθωσπρεπισμό.

Το ερώτημα είναι αν ο εν λόγω λειτούργησε ως μοναχικός λύκος ή ως λαγός.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να ανησυχούν αν δεν επιθυμούν να ζήσουν στη Νότια Αφρική του απαρτχάιντ ή στη Γερμανία του Β' ΠΠ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail