Αυτοί είναι οι τρεις όροι που θέτει το Κάιρο στην Άγκυρα, για την επαναπροσέγγιση

Η Αίγυπτος φέρεται να επιδιώκει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία

Από: infognomonpolitics.gr

Προσπαθώντας μέσω διπλωματικών επαφών να επαναπροσεγγίσει την Αίγυπτο, η Άγκυρα έστειλε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Sedat Önal και μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο για επίσημες συνομιλίες.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του Αιγύπτου προέδρου Σίσι. Τι θα συμβεί λοιπόν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

Κατά τη διάρκεια των διήμερων συνομιλιών, η Αίγυπτος θα υποβάλει τρία αιτήματα, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στον όμιλο μέσων ενημέρωσης με έδρα την Αίγυπτο, Mada Masr.

Σύμφωνα με το Mada Masr, η Αίγυπτος θέτει τρεις όρους για να ξεκινήσει η διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Πρώτος όρος: Θα δοθεί στην τουρκική αντιπροσωπεία ο κατάλογος των μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχουν δικαστεί και καταδικαστεί στην Αίγυπτο και θα ζητηθεί να απελαθούν από την Τουρκία.

Δεύτερος όρος: Η Αίγυπτος θα ζητήσει επίσης να σταματήσει η κριτική που γίνεται εναντίον της Αιγύπτου σαπό τουρκικά ΜΜΕ.

Τρίτος όρος: Ο τρίτος όρος του Καΐρου αφορά τη Λιβύη. Η Αίγυπτος θα απαιτήσει εμφατικά την απομάκρυνση από τη Λιβύη των μισθοφόρων που υποστηρίζει η Τουρκία.

Στο δημοσέιυμα αναφέρεται επίσης ότι το Κάιρο θα ζητήσει επίσης από την Τουρκία να εμποδίσει τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που βασίζονται σε κυβερνητικές πηγές, αναφέρεται επίσης ότι η Αίγυπτος θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας στη Mada Masr, η δεύτερη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτές οι συνομιλίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Μάιο και θα αποφασιστεί εάν θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Πηγή: ahvalnews.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail