Δύο νέες ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην Αρμενία σφήνα σε Ιράν κι Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Δύο νέα προπύργια της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Syunik, που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, στα νότια της Αρμενίας. Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν στις 3 Μαΐου.

«Πρόκειται για μια πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας όχι μόνο για την περιοχή Syunik αλλά και για την Αρμενία», ανέφερε ο Πασινιάν.

«Το σύστημα εξωτερικής ασφάλειας της Αρμενίας δεν άλλαξε ούτε πριν από τον πόλεμο ούτε μετά από αυτόν. Και αυτό το σύστημα βασίστηκε κυρίως στις αρμενικές-ρωσικές κοινές μονάδες και στο Ενιαίο Περιφερειακό Σύστημα Αμυντικής Αεροπορίας στην περιοχή του Καυκάσου », δήλωσε ο Νικολ Πασινιάν.

Το Syunik είναι μια στρατηγική λωρίδα της Αρμενίας που βρίσκεται μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν, της περιοχής του Αζερμπαϊτζάν του Nakhchivan και του Ιράν.

Επί του παρόντος, ένα ρωσικό ειρηνευτικό σώμα επιχειρεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αναπτύχθηκε εκεί, μετά τις εχθροπραξίες μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν που σταμάτησαν στο Καραμπάχ στις 10 Νοεμβρίου 2020. Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετρά 1.960 στρατιώτες της 15ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας τουφέκι της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail