«Ζεσταίνονται» τα σενάρια για… μέγα ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι!

Ο οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών προχωράει όπως έχει σχεδιαστεί, ενώ όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί και ο κόσμος αποκτά ανοσία, η κατάσταση θα βελτιώνεται όλο και πιο πολύ και η πανδημία θα μένει πίσω, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι από τώρα και στους αμέσως επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα μπορέσει πλέον να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της οικονομίας, στον τουρισμό και στις μεταρρυθμίσεις, που καθυστέρησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Από: newsbreak.gr

 Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας για τις καθοριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για την κυβέρνησή του, δηλαδή, αν θα προχωρήσει στην εξάντληση της τετραετίας με ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος ή αν θα θελήσει να πάει σε εκλογές για μια επανεκκίνηση από το μηδέν, ενδεχόμενο που έχει πολλούς υποστηρικτές στο επιτελείο του.

Στην πρώτη περίπτωση, που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον φαντάζει η επικρατέστερη με βάση και τις δηλώσεις – διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ένας ριζικός ανασχηματισμός προς το τέλος του καλοκαιριού δεν μπορεί παρά να είναι το καθοριστικό βήμα για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, λένε κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά και πολιτικοί παρατηρητές. Οι σχετικές πληροφορίες έρχονται όλο και πιο συχνά στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, θα έχει συμπληρωθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού ένας και πλέον χρόνος από τον προηγούμενο ανασχηματισμό, ο οποίος, όπως λένε κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ., έκλεισε τον κύκλο του και χρειάζεται νέο αέρα και με «περισσότερο κοινοβουλευτικό δυναμικό». Κι αυτό γιατί η δυσαρέσκεια στην Κ.Ο. για υπουργοποίηση πολλών εξωκοινοβουλευτικών υπήρχε και υπάρχει έντονη.

Αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων

Επίσης, δεν είναι μυστικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι οι αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων σε διάφορα υπουργεία, κυρίως λόγω της ενίσχυσης αναπληρωτών υπουργών έναντι των υπουργών, όπως στο Οικονομικών, στο Ανάπτυξης, στο Υγείας, μάλλον δημιούργησε προβλήματα παρά έλυσε.

Θυμίζουμε ότι κυβερνητικά στελέχη είχαν προϊδεάσει ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός θα έκανε τότε ανασχηματισμό, αλλά, τελικά, προτίμησε τον Ιανουάριο, λόγω της τότε έξαρσης της πανδημίας, μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις, που κι αυτές αναγκάστηκε, να ξαναδιορθώσει στη συνέχεια (π.χ. η παραίτηση Ταραντίλη από κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail