Κυβέρνηση: Γυμναστήρια – κολυμβητήρια μόνο για εμβολιασμένους. Οι πολίτες δύο ταχυτήτων είναι γεγονός!

Κυβέρνηση: To τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να υλοποιείται (και) στην Ελλάδα, η δυστοπική πραγματικότητα που εδώ και πολλούς μήνες προβλέπαμε πως θα επιβληθεί στην καθημερινότητα των πολιτών.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η νέα υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00».

Σε αυτήν την ΚΥΑ, ξεκίνησαν να προβλέπονται ξεχωριστά προνόμια στους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα κολυμβητήρια (σε αντίθεση με τους μη εμβολιασμένους). Επιπροσθέτως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε πως τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά (κάποια στιγμή στο μέλλον…) για τους υπόλοιπους πολίτες.

Να λοιπόν πως φτάνουμε στην γέννηση μιας κοινωνίας που θα χωρίζεται σε εμβολιασμένους και σε… «υπόλοιπους πολίτες». Να πως υλοποιείται ο έμμεσος ψυχολογικός εκβιασμός για την αποδοχή μιας ιατρικής πράξης (εμβολιασμού), που όμως αποτελεί προσωπικό θέμα κάθε πολίτη.

Και φαίνεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Μια αναγνωριστική εφαρμογή διχοτόμησης της κοινωνίας που ενδέχεται να πάρει πολύ χειρότερες διαστάσεις.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιγράφει (ακόμα μια φορά) το Γερμανικό μοντέλο. Στη Γερμανία ψηφίστηκε την Πέμπτη ένας νέος νόμος που αναγνωρίζει μια σειρά από προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, οι εμβολιασθέντες θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια, δεν θα τους αφορά η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα μπορούν να συγκεντρώνονται με άλλους εμβολιασμένους χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς. Επιπλέον καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών για πολίτες της Γερμανίας που επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από διακοπές στο εξωτερικό.

Τα νέας μορφής «προνόμια» που παρουσιάστηκαν στην Γερμανία και αναδύονται και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούνται σαν ισχυρός μοχλός πίεσης σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα fast-track πειραματικά εμβόλια που μπήκαν στις ζωές μας.

Στην Ελλάδα κάθε έννοια δημοκρατίας και ισότητας ισοπεδώνεται με το πρόσχημα του «έκτακτου». Η πανδημία εργαλειοποιείται για να φέρει μια ώρα αρχύτερα μια κοινωνία «πατρικίων και πληβείων», με αφετηρία την υγειονομική επιτήρηση και προεκτάσεις τα εργασιακά, την παιδεία, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό. Mια κοινωνία που έτσι κι αλλιώς επιθυμούσε διακαώς το τέρας του καπιταλισμού και τώρα παρουσιάστηκε χρυσή ευκαιρία για να χτιστούν τα θεμέλια της.

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης με ευέλικτες ΚΥΑ που περνούν αντιλαϊκές αποφάσεις κατά ριπάς, παρακάμπτει συνεχώς -εδώ και μήνες- την ολομέλεια της Βουλής για σοβαρότατα θέματα που παραβιάζουν κατάφορα συνταγματικές ελευθερίες. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παύουν να έχουν «ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις» όπως ορίζει το Σύνταγμα και πλέον αφήνονται στο έλεος της κάθε νέας ΚΥΑ που θα αποφασίζει για τις τύχες τους.

Ενώ οι πολίτες χάνουν ή κερδίζουν τις ελευθερίες τους ανάλογα με το αν έχουν εμβολιαστεί, γύρω από την φάμπρικα του εμβολιασμού μαίνεται ένας ανήθικος πόλεμος δισεκατομμυρίων. Ένας πόλεμος που αποκαλύπτει πως η υγεία των πολιτών είναι το τελευταίο θέμα που αφορά τους μεγάλους παίκτες που κινούν τα παγκόσμια νήματα.

Πολιτικοί συσχετισμοί, γραφειοκρατία, διπλωματία, προπαγάνδα, αντικρουόμενα συμφέροντα, χώρες προστάτες και χώρες δορυφόροι συνθέτουν το προσκήνιο πίσω από το προσκήνιο των εκάστοτε «επιχειρήσεων ελευθερίας» που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Το μόνο καλό εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες, δίνοντας ρεσιτάλ… πολιτικής ευθύνης. Και λίγο καιρό πριν, ομολογούσε από το βήμα της Βουλής πως αν αγόραζε εμβόλια Sputnik, θα έπεφτε η κυβέρνηση του…

Είναι προφανές πως αυτός ο ιός είναι και πολιτικός, εκτός από υγειονομικός.

Το ζήτημα που προέκυψε με την άρση των πατεντών, έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής από όσους εμφανίζουν τους εαυτούς τους σαν υγειονομικοί μεσσίες. Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες μαζί με τα κράτη που βρίσκονται από πίσω τους αρνούνται να αρθεί η πατέντα των εμβολίων, ώστε να διαμοιραστεί η παραγωγή τους από άλλες βιομηχανίες σε όλον τον κόσμο, που δεν διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία.

Ξεκάθαρα, αρνούνται να παραχωρήσουν τις πατέντες, για να μην χωριστεί η παγκόσμια «πίτα» σε περισσότερα κομμάτια. Για να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές σε βάρος των λαών που στενάζουν.

Λοιπόν; Ποια ισότητα; Ποια υγεία; Ποια πρόνοια;

Ποια «προνόμια» θα μείνουν όρθια μέσα σε αυτόν τον παγκόσμιο καπιταλιστικό φασισμό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail