Επιτέλους! Θα δοκιμαστεί επιχειρησιακά στην Ελλάδα το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200!

uacrussia.ru
Συνάντηση με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM), Alexander Chupriyan, είχε σήμερα στη Μόσχα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Κατά τις συνομιλίες, οι οποίες έγιναν σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης. Τόσο η Ρωσία, όσο και η χώρα μας έχουν μια σημαντική εμπειρία σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ επιπρόσθετα, η Ελλάδα, ως μέλος και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – RescEU, συμβάλλει ενεργά και στην προώθηση καλών πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Συζητήθηκε, επίσης, η προώθηση της υφιστάμενης Συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, καθώς και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών ως κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ιδίως η περαιτέρω προώθηση κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Συμφωνίας για την συνεργασία στον τομέα παροχής έκτακτης βοήθειας και άμεσης ανταπόκρισης σε φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές που έχει υπογραφεί μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Alexander Chupriyan υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας και της EMERCOM σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.  


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της EMERCOM όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τη λειτουργία του, καθώς και να συνομιλήσει με στελέχη της Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διασύνδεσης του ρωσικού Κέντρου Επιχειρήσεων με το αντίστοιχο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) της χώρας μας. Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Μόσχας, ξεναγήθηκε στους χώρους του και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πυροσβεστικού Σώματος και ενδυνάμωσης των διμερών επαφών του με το αντίστοιχο ρωσικό.

Όπως αναφέρει η Ρωσική Πρεσβεία σε ανακοίνωσή της οι συνομιλίες του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ρωσίας Α.Τσουπριάν με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας Ν.Χαρδαλιά στη Μόσχα έφεραν απτά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση διασύνδεση των Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Κρίσεων των δυο χωρών, καθώς και η συνέχιση της μίσθωσης ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Θα δοκιμαστεί επιχειρησιακά στην Ελλάδα και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Επίσης, στις 12 Μαΐου ο Ν.Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση «Συνολική ασφάλεια 2021» στη Μόσχα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.