Φρεγάτες ΠΝ: Οι Belharra «βλέπουν» ταυτόχρονα 800 στόχους και πλήττουν 16 – «Υπερόπλο» το Sea Fire

Το ραντάρ τύπου Sea Fire θα τοποθετηθεί στην πρώτη φρεγάτα τύπου FDI που ναυπηγείται ήδη και θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Από: newpost.gr

Στα ναυπηγεία της Naval Group παραδόθηκε το πρώτο ραντάρ τύπου Sea Fire και θα τοποθετηθεί στη φρεγάτα τύπου FDI που ναυπηγείται.

To ραντάρ που παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, Thales, θα τοποθετηθεί στην πρώτη φρεγάτα τύπου FDI που ναυπηγείται ήδη και θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Το Sea Fire είναι το νέο ραντάρ διάταξης AESA της Thales με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων, ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα και εμπλοκής τουλάχιστον 16 εξ αυτών με τους πυραύλους επιφανείας -αέρος με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το πλοίο-φορέας του ραντάρ.

Η Thales κατασκευάζει συνολικά πέντε ραντάρ του τύπου τα οποία προορίζονται για τις νέες φρεγάτες FDI του Γαλλικού Ναυτικού και θα ναυπηγηθούν μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει τις γαλλικές FDI (Belhara) για τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, το ραντάρ αυτό θα είναι και το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Παρά τις αναφορές ότι η παράδοση του πρώτου ραντάρ του τύπου θα καθυστερούσε πιθανότατα από την Thales, αυτό τελικά δεν ίσχυσε και η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο πλήρως λειτουργικό Sea Fire στο Γαλλικό Ναυτικό εντός του χρονοδιαγράμματος.

Μία μόνο FDI γαλλική φρεγάτα, εξοπλισμένη με πυραύλους Aster 30, μπορεί να καλύψει αντιαεροπορικά το ίδιο πεδίο με τέσσερις φρεγάτες, εφοδιασμένες με ESSM και τα ραντάρ περιστρεφόμενου τύπου.

Συνεπώς μία ελληνική Belharra θα μπορεί να ελέγχει μία επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν οι αμερικανικές MMSC θα μπορούν να καλύψουν μόλις 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail