«Κόκκινο» από τους Αμερικανούς για παραχώρηση Arleigh Burke

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την απόκτηση των νέων φρεγατών. Οι προτεραιότητες του Πολεμικού Ναυτικού και η εισήγηση στην πολιτική ηγεσία.

Απόσπασμα από: newpost.gr - Του Κώστα Σαρικά

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης από τους Αμερικανούς για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης που προσφέρουν στον Ελληνικό Στόλο το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζει την εισήγηση του προς την πολιτική ηγεσία αξιολογώντας όλες τις προτάσεις τις οποίες έως τώρα διαθέτει για τις νέες φρεγάτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει ήδη σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν προτίθεται να αποδεσμεύσει και να παραχωρήσει στο Πολεμικό Ναυτικό τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια αίτημα του Ελληνικού επιτελείου. Το ενδεχόμενο παραχώρησης καταδρομικών Ticoderonga φαίνεται πάντως ότι παραμένει ανοιχτό, με τους Έλληνες επιτελείς να περιμένουν την επίσημη απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να αξιολογήσουν συνολικά την Αμερικανική πρόταση η οποία αφορά την πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών πολλαπλού ρόλου MMSC.

Mε δεδομένη πλέον την άρνηση των ΗΠΑ να παραχωρήσουν τουλάχιστον το προσεχές διάστημα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, το Πολεμικό Ναυτικό εμφανίζεται ναι μεν έτοιμο να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση όπως και αυτή των Ticoderonga αλλά πάντα με τη λογική ότι ο Στόλος επιθυμεί πλοία ενδιάμεσης λύσης και όχι ‘’ενδιάμεσου προβλήματος’’, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail