Νέο ρωσικό πλήγμα στην Τουρκία - Η Aeroflot ακυρώνει τις πτήσεις του Ιουνίου

@aeroflot
Freepen.gr -  Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις προς την Τουρκία που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας πιθανό εμπόδιο στις προσπάθειες της Τουρκίας να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της ρωσικής απαγόρευσης ταξιδιού στη χώρα.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τις ακυρώσεις τη Δευτέρα, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δήλωση της εταιρείας. Η απόφαση λήφθηκε καθώς ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι ταξίδεψαν στη Μόσχα για συνομιλίες.

Η Ρωσία επέβαλε την απαγόρευση ταξιδιού στην Τουρκία τον Απρίλιο, επικαλούμενη την αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό, εκτός από δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης. Η αναστολή ισχύει για την περίοδο μεταξύ 15 Απριλίου και 1 Ιουνίου.

Η Τουρκία πιέζει τη Ρωσία να άρει το εμπάργκο, που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια διμερών εντάσεων στην Ουκρανία, για να ξεκινήσει την τουριστική της σεζόν. Οι Ρώσοι επισκέπτες έχουν κατακτήσει την κορυφή των τουριστικών αφίξεων στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από τους οποίους επισκέπτονται τη νότια παραθεριστική πόλη της Αττάλειας και τα περίχωρά της.

"Είχαμε σταματήσει τις πωλήσεις και ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία για τον Ιούνιο, με εξαίρεση δύο πτήσεις την εβδομάδα που επιτρέπονται από την task force για να μην προκληθούν στους επιβάτες λόγω πιθανών ακυρώσεων", δήλωσε η Aeroflot.

Η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε το Reuters, επικαλούμενη μια πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας. Η Μόσχα δεν έχει ακόμη αποφασίσει, ανέφερε άλλη πηγή.

Η Τουρκία βασίζεται στα έσοδα από τον τουρισμό για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της, το οποίο ανέρχεται στο 5% περίπου του ΑΕΠ. Η πτώση του τουριστικού εισοδήματος πέρυσι πίεσε τη λίρα, η οποία έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι των μεγάλων νομισμάτων, προκαλώντας τον πληθωρισμό και απαιτώντας από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail