80 χριστιανικές οικογένειες τρομοκρατήθηκαν από ισλαμικό όχλο στο Πακιστάν

Freepen.gr - Σύμφωνα με την Ένωση των Καθολικών Ασιατικών Ειδήσεων (UCAN - Union of Catholic Asian News), ένα πλήθος περισσότερων από 200 μουσουλμάνους εισέβαλε και τρομοκράτησε 80 χριστιανικές οικογένειες σε ένα χωριό στο Πακιστάν. Τοπικές αναφορές μεταφέρουν ότι η επίθεση πυροδοτήθηκε από μια μικροδιαφορά μεταξύ χριστιανών νέων που καθαρίζουν μια εκκλησία και ενός μουσουλμάνο ιδιοκτήτη, υπογραμμίζει το International Christian Concern.

Στις 15 Μαΐου, ένα πλήθος 200 μουσουλμάνων επιτέθηκε στη χριστιανική κοινότητα του χωριού Chak 5, που βρίσκεται στην περιοχή Okara της επαρχίας Punjab του Πακιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση διήρκεσε μισή ώρα και άφησε οκτώ χριστιανούς τραυματίες σοβαρά ενώ 15 χριστιανικά σπίτια λεηλατήθηκαν.

«Ήταν οπλισμένοι με γυάλινες φιάλες, πέτρες, τσεκούρια, μπαστούνια και τούβλα», δήλωσε ο Μάνγκτα Μασίχ στο UCAN. «Άλλοι χρησιμοποίησαν σκάλες για να ανέβουν στις στέγες μας και άρχισαν να σπάνε τα έπιπλα μας. Ζητήσαμε να ελευθερώσουμε τις γυναίκες, αλλά η επίθεση συνεχίστηκε για μισή ώρα".

«Έσπασαν τις κλειδαριές, άρπαξαν τα μαλλιά μας και μας τράβηξαν μία προς μία», είπε μια γυναίκα που επέζησε στο UCAN. «Τα νεαρά κορίτσια δέχτηκαν επίθεση και αφέθηκαν με σκισμένα ρούχα».

Σύμφωνα με την τοπική εκκλησιαστική ηγεσία, η επίθεση προκλήθηκε από μια μικροδιαφορά μεταξύ χριστιανών νέων και ενός μουσουλμάνου ιδιοκτήτη. Ο πατέρας Khalid Mukhtar, ιερέας ενορίας της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Θωμά στο Chak 5, αναφέρει ότι αρκετά χριστιανά αγόρια καθάριζαν την εκκλησία όταν ένας μουσουλμάνος ιδιοκτήτης περπάτησε και τους κατηγόρησε ότι του ρίχνουν σκόνη.

«Η αδυναμία της διοίκησης ενθαρρύνει τέτοιες επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων», δήλωσε ο πατέρας Μουχτάρ στο UCAN. «Οι ένοχοι συνήθως απαλλάσσονται χωρίς τιμωρία. Η θρησκεία χρησιμοποιείται για τη διευθέτηση προσωπικών στόχων. Οι ντόπιοι φοβούνται μια άλλη επίθεση".

Στις 16 Μαΐου, οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Θωμά για να συλλέξουν καταθέσεις και να υποβάλουν καταγγελία στην τοπική αστυνομία. Ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας επισκέφθηκε το χωριό στις 16 Μαΐου και διαβεβαίωσε τους ντόπιους ότι θα υποβληθεί καταγγελία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail