Νέο κατηγορητήριο επιδιώκει ποινή φυλάκισης έως 4 χρόνια για το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης!

Freepen.gr - Οι Τούρκοι εισαγγελείς επιδιώκουν ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών κι ενός μηνός για το δήμαρχο της αντιπολίτευσης της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία ότι προσέβαλε εκλογικούς αξιωματούχους μετά την ακύρωση ψηφοφορίας στην Κωνσταντινούπολη το 2019, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ, όπως υπογραμμίζει το turkishminute.com!

Ο Ekrem İmamoğlu, ο οποίος είναι από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της κύριας αντιπολίτευσης και τερμάτισε τη μακρόχρονη κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Κωνσταντινούπολη στις εκλογές του 2019, είναι συχνά στόχος δικαστικής παρενόχλησης.

Ο İmamoğlu κέρδισε εναντίον του υποψηφίου του AKP στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019, αλλά η εκλογική αρχή της χώρας, το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών (YSK), αποφάσισε να ακυρώσει την ψηφοφορία στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενη παρατυπίες, που οδήγησαν σε εκτεταμένη κριτική και σχόλια ότι ενεργούσε κατόπιν παραγγελίας από το AKP.

Ο İmamoğlu κέρδισε και πάλι τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αυξάνοντας την υποστήριξή του κατά 800.000 ψήφους.

Το κατηγορητήριο που εκπόνησε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του İmamoğlu ισχυρίζεται ότι ο δήμαρχος προσέβαλε 11 αξιωματούχους του YSK σε δήλωση τύπου που έκανε στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Ο İmamoğlu είχε πει ότι οι άνθρωποι που ακύρωσαν τις εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη ήταν «ανόητοι» επειδή είχαν αμαυρώσει τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε γραπτή δήλωση υπεράσπισης από τον δήμαρχο, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορίες ότι προσέβαλε τους αξιωματούχους του YSK για την ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κωνσταντινούπολης.

Ο İmamoğlu θα εμφανιστεί στο δικαστήριο εάν γίνει δεκτό το κατηγορητήριο.

Τον Μάρτιο ο İmamoğlu διατάχθηκε από δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο 7.080 TL (930 $) για προσβολή ενός πρώην κυβερνήτη στην επαρχία Ordu της Μαύρης Θάλασσας. Ο İmamoğlu αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολιτικά υποκινούμενη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail