Κατακόρυφη πτώση του τουρισμού στην Τουρκία κατά 40 τοις εκατό

Freepen.gr - Τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας μειώθηκαν 40 τοις εκατό και οι αφίξεις ξένων επισκεπτών κατά 54 τοις εκατό το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή από το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Πέρυσι, το τουριστικό εισόδημα της χώρας έπεσε στα δύο τρίτα σε μόλις πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η πανδημία του COVID-19 κατέστρεψε έναν κλάδο που γενικά αντιπροσωπεύει έως και το 12% της τουρκικής οικονομίας.

Το συνάλλαγμα που εισάγεται από τους τουρίστες είναι το κλειδί για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, το οποίο ανήλθε σε 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα μειώθηκαν στα 2,45 δισεκατομμύρια δολάρια, από 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την Turkstat. Οι αφίξεις ξένων στην Τουρκία μειώθηκαν στους 905.322 την ίδια περίοδο, μείωση περίπου 54 τοις εκατό, ανέφερε το Υπουργείο Τουρισμού.

Ωστόσο, τον Μάρτιο, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 26% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λίγο πριν από την τρέχουσα αύξηση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων με κορωνοϊό και του λόκνταουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail