Καρκίνος οισοφάγου: 4 ύποπτα συμπτώματα

Ο καρκίνος του οισοφάγου, είναι ένας τύπος καρκίνου χωρίς πρώιμα συμπτώματα.

Αν και η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας, συνήθως γίνεται όταν η νόσος έχει προχωρήσει και σε άλλους ιστούς.

Ο καρκίνος του οισοφάγου εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες άνω των 60 ετών, ενώ ως παράγοντες προδιάθεσης εμφανίζονται ως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η στένωση, ιστορικό όγκων της κεφαλής και του τραχήλου της μήτρας, χρόνιο κάπνισμα κλπ.

Δείτε 4 συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε:

- Ογκίδιο στον λαιμό και διογκωμένοι λεμφαδένες: Εάν ψηλαφίσετε ένα μικρό ογκίδιο στον λαιμό, συνήθως κάτω από τη σιαγόνα, που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος, τότε πρέπει να πάτε άμεσα στο γιατρό. Οι διογκωμένοι λεμφαδένες μπορεί επίσης να είναι ακόμα ένα σύμπτωμα.

- Μόλυνση από τον ιό HPV: O ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, μπορεί να εκδηλωθεί μέσω του στοματικού σεξ και στην στοματική κοιλότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων, το 70% των περιπτώσεων καρκίνου του οισοφάγου μπορεί να προκληθεί από HPV μόλυνση.

- Αλλαγή στο ηχόχρωμα της φωνής: Οι καρκίνοι που αναπτύσσονται στις φωνητικές χορδές και στους γύρω ιστούς, μπορεί να προκαλέσουν βραχνάδα, ξηρότητα στο λαιμό αλλά και αλλαγές στο ηχόχρωμα της φωνής.

- Πόνος στο αυτί: Όπως αναφέρουν στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων, ο επίμονος πόνος στο αυτί που δεν υποχωρεί μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του οισοφάγου.


Πηγή: Reader’s Digest - Από: onmed.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail