Το μέτωπο κατά του Ερντογάν επεκτείνεται: 2 νέα κόμματα θα ενταχθούν στην Εθνική Συμμαχία

Freepen.gr - Η Εθνική Συμμαχία, ένα μπλοκ της αντιπολίτευσης που ιδρύθηκε για να αμφισβητήσει τη 19ετη παρουσία στα πράγματα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιθανώς έφτασε σε ένα σημείο ορόσημο καθώς μία από τους ηγέτες του, η Meral Akşener, επιβεβαίωσε ότι το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και το Κόμμα του Μέλλοντος (GP) θα συμμετάσχουν σε αυτό. Η στρατηγική του Ερντογάν να διαιρέσει τη συμμαχία, την οποία κυνηγά από το καλοκαίρι του 2020, φαίνεται να έχει αποτύχει ως αποτέλεσμα της ανανεωμένης ώθησης μεταξύ της αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη συνεργασία της, σημειώνει το turkishminute.com.

Η Akşener, ηγέτης του Κόμματος İYİ (Good), ανακοίνωσε σε ένα πρόγραμμα στο KRT TV ότι σχεδιάζεται συνεργασία στις επόμενες εκλογές με το DEVA και το GP, που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον Ali Babacan και τον Ahmet Davutoğlu, αντίστοιχα, πρώην βαρυσήμαντα στελέχη του AKP που χώρισαν τους δρόμους με τον Ερντογάν.

Μετά την υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος μέσω ενός συνταγματικού δημοψηφίσματος με επικεφαλής τον Ερντογάν το 2017, η πολιτική της χώρας οδηγήθηκε σε ένα δίπλο, από τη μία πλευρά, η Δημόσια Συμμαχία του Ερντογάν, την οποία ίδρυσε με το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) , και από την άλλη πλευρά, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα İYİ και το Κόμμα Felicity (SP) δημιούργησαν την Εθνική Συμμαχία, η οποία έλαβε επίσης εξωτερική υποστήριξη από τους φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP).

Αναφερόμενη σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειξαν το κυβερνών AKP στο χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξής του από την ίδρυσή του, η Akşener είπε: «Το AKP βρίσκεται περίπου στο 25%. Μαζί με το MHP έχουν περίπου 42 τοις εκατό. Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Συμμαχία αναπτύσσεται. Το İYİ μεγαλώνει, το CHP δεν χάνει ψήφους και το SP δεν πάει άσχημα».

«Φαίνεται ότι θα υπάρξει συνεργασία. Μιλάω για το DEVA και το GP», είπε η Akşener. "Ως αποτέλεσμα, δεν φαίνεται πιθανό να επανεκλεγεί η Δημόσια Συμμαχία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail