Μελλοντικές συνομιλίες για την Κύπρο θα πρέπει να ξεκινούν με βάση τα 2 κράτη: Ερντογάν

Freepen.gr - Οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να αφορούν δύο κράτη και όχι κοινότητες, επανέλαβε το Σάββατο κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων για μια σήραγγα άρδευσης στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Αν πρόκειται να γίνουν νέες συνομιλίες για την Κύπρο, αυτές δεν θα πρέπει πλέον να είναι μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ των δύο κρατών", δήλωσε ο Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπογραμμίζοντας ότι το ισότιμο καθεστώς και η κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων πρέπει να επιβεβαιωθούν πριν ξεκινήσουν οι νέες διαπραγματεύσεις, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι τελευταίες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ανεπίσημα στη Γενεύη τον περασμένο μήνα ήταν ασαφείς λόγω της «αδιάλλακτης στάσης της ελληνικής πλευράς, αποσπασμένη από τα γεγονότα το νησί".

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ειδικά όσον αφορά τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει παραδώσει 75 εκατομμύρια (2,64 δισεκατομμύρια) κυβικά μέτρα νερού στο ψευδοκράτος μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, είπε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη "να μην αφήσει την Τουρκική Κύπρο να εξαρτάται από άλλους".

"Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η ΤΔΒΚ για να έχει ο τουρκοκυπριακός λαός ένα πιο ευημερούμενο μέλλον", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail