Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία θα πετάξουν το 2027 το πρώτο μαχητικό επόμενης γενιάς!

Freepen.gr - Οι υπουργοί άμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας ολοκλήρωσαν την επόμενη φάση του προγράμματος NGWS / FCAS (Next Generation Weapon System / Future Combat Air System), το οποίο θα κορυφωθεί έως το 2027 με την πρώτη πτήση ενός πρωτοτύπου.

Η Florence Parly, Γάλλος Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, η Annegret Kramp-Karrenbauer, Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, και η Margarita Robles, Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα την ολοκλήρωση των συζητήσεων στο περιεχόμενο της επόμενης φάσης για το πρόγραμμα NGWS / FCAS, γράφει το defenseworld.net.

Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα από τις DGA [Γαλλία], BMVg [Γερμανία] και DGAM [Ισπανία] τους τελευταίους μήνες οδήγησαν σε μια ισορροπημένη συμφωνία μεταξύ των διαφόρων εταίρων για το επόμενο στάδιο της φάσης επίδειξης του προγράμματος.

Το NGWS θα αποτελείται από ένα "NGF" (New Generation Fighter), "Remote Carriers" (εναέριες πλατφόρμες με τηλεχειρισμό) και ένα cloud μάχης σχεδιασμένο για να διασφαλίζει την υπεροχή των πληροφοριών. Το NGWS, το οποίο θα ενσωματωθεί πλήρως στα διάφορα εθνικά συστήματα αεροπορικής μάχης του μέλλοντος, θα οδηγήσει επιχειρησιακή υπεροχή σε περιβάλλοντα με μεγάλη αμφισβήτηση.

Με την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής που θα παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις το αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης (πρόωση, ελιγμός, ραντάρ, οπτικά, ηλεκτρονικός πόλεμος, συνδεσιμότητα, τεχνητή νοημοσύνη, διαλειτουργικότητα κ.λπ.), το NGWS / SCAF θα τοποθετήσει τις συμμετέχουσες βιομηχανίες στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον αμυντικό τομέα.

Η βιομηχανική οργάνωση του προγράμματος ήταν αποφασισμένη να διασφαλίσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα του έργου, συγκεντρώνοντας τις πιο προηγμένες δεξιότητες των βιομηχάνων σε κάθε χώρα σε μια ισορροπημένη, ευρεία και σε βάθος συνεργασία. Το επιλεγμένο σχέδιο συνεργασίας προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την ενίσχυση των βιομηχανικών δυνατοτήτων των τριών συμμετεχουσών χωρών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα του μελλοντικού συστήματος.

Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα θα ενισχύσει σημαντικά το status της Ευρώπης ως αξιόπιστου παρόχου ασφάλειας, επιτρέποντας στα τρία συμμετέχοντα κράτη να ενεργούν κυρίαρχα σε κοινούς στρατηγικούς χώρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail