Ελικόπτερα αξίας 20 δις δολαρίων πούλησε η Ρωσία σε 10 χρόνια

Yuri Smityuk/TASS
Ο κρατικός πωλητής όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec) εξήγαγε ελικόπτερα αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 35 χώρες τα τελευταία δέκα χρόνια, ανέφερε το γραφείο Τύπου της εταιρείας την Τετάρτη.

«Σήμερα οι Ρώσοι προγραμματιστές και παραγωγοί ελικοπτέρων πληρούν με βεβαιότητα τις απαιτήσεις των εγχώριων εταιρειών και των ξένων πελατών, ιδίως στο πλαίσιο της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, η Rosoboronexport έχει προσφέρει και παραδώσει πάνω από 850 ελικόπτερα αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερες από 35 χώρες ", ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport Alexander Mikheyev.

Το αναβαθμισμένο ελικόπτερο Kamov Ka-52 αναγνώρισης και επίθεσης θα προσφερθεί σύντομα στην αγορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Στο άμεσο μέλλον, εμείς και οι ξένοι συνεργάτες μας αναμένουμε ότι η αναβαθμισμένη έκδοση του Ka-52 στην οποία εργάζεται σήμερα η Ρωσική Ομάδα Ελικόπτερα θα παραδοθεί σε ξένες αγορές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail