Αγριάνθρωποι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν βασάνισαν και σκότωσαν 19 Αρμενίους αιχμαλώτους πολέμου

Freepen.gr - Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν βασάνισαν και σκότωσαν 19 Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου μετά το τέλος του πρόσφατου πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αποκάλυψε ο Artak Zeynalyan, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κρατουμένων κι αιχμαλώτων πολέμου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) στα κοινωνικά μέσα, γράφει το armenpress.am.

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου του Artsakh που ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και μετά την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας στις 9 Νοεμβρίου 2020, οι Αρμένιοι άμαχοι και στρατιώτες συνέχισαν να αιχμαλωτίζονται.

19 από αυτούς, που εμφανίστηκαν σε αιχμαλωσία, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι έγκλημα πολέμου.

Έχουμε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα γεγονότα βασανιστηρίων και δολοφονιών αιχμαλώτων πολέμου και κρατουμένων », δήλωσε ο Zeynalyan, δημοσιεύοντας τον κατάλογο των 19 αυτών ατόμων:

Άμαχοι

  1. Eduard Shahgeldyan
  2. Arsen Gharakhanyan
  3. Benik Hakobyan
  4. Elena Hakobyan
  5. Serzhik Vardanyan
  6. Ella Vardanyan
  7. Genadi Petrosyan
  8. Yurik Asryan
  9. Misha Movsisyan
  10. Anahit Movsisyan
  11. Nina Davtyan
  12. Misha Melkumyan

Στρατιώτες

  1. Erik Mkhitaryan
  2. Gagik Mkrtchyan
  3. Arayik Poghosyan
  4. Vardges Ghazaryan
  5. Yuri Adamyan
  6. Artur Manvelyan
  7. Narek Babayan

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail