Επιχείρηση "Μετρό της Χαμάς": 160 ισραηλινά αεροσκάφη, 450 πύραυλοι κατά 150 στόχων και 80 τόνοι εκρηκτικά!

Israeli Air Force @IAFsite - 14-5-2021
Freepen.gr - Περίπου 160 ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα συμμετείχαν στην επιχείρηση βομβαρδισμού των υπόγειων σηράγγων στη Γάζα της Χαμάς μετά από ένα περίπλοκο σχέδιο εξαπάτησης για το οποίο γράψαμε ήδη εδώ.

Ο βομβαρδισμός της νύχτας της 14ης Μαΐου εκτιμάται ότι προκάλεσε το θάνατο σε πάνω από 200 Παλαιστίνιους και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια που άφησαν περίπου 2000 πολίτες άστεγους, ανέφεραν ισραηλινά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η «εξαπάτηση» ήταν η ανακοίνωση μιας επίγειας επιχείρησης από την IDF το πρωί της 14ης Μαΐου, με στρατεύματα συγκεντρωμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, κάτι που ποτέ δεν έγινε αλλά κινητοποίησε τους μαχητές της Χαμάς στις σήραγγες οι οποίοι βγαίνοντας από τα τούνελς δέχθηκαν τα πυρά της IAF.

"Αυτό που στοχεύαμε ήταν ένα περίπλοκο σύστημα σηράγγων που εκτείνεται κάτω από τη Γάζα, κυρίως στο βορρά αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό, και είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιούν οι πράκτορες της Χαμάς για να κινηθούν, προκειμένου να κρυφτούν, για κάλυψη" ανέφερε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντιστράτηγος Jonathan Conricus.

Σύμφωνα με την IDF, σε αυτήν την αεροπορική εκστρατεία, η οποία διήρκεσε σχεδόν 40 λεπτά, εξαπολύθηκαν περίπου 450 πύραυλοι κατά 150 στόχων στη βόρεια Γάζα, ιδίως γύρω από την πόλη Beit Lahiya. Σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 80 τόνοι εκρηκτικών στις επιθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail